COMENTARIU Sorin Avram: Un singur român, David Popovici, campion mondial la înot. Mii de români, campioni mondiali la ipocrizie

Cică, românul s-a născut poet. S-o fi născut pe vremea când pentru a scoate domnişoarele pe Calea Victoriei la o plimbare trebuia în prealabil să le trimită buchete de flori în care erau strecurate scrisori de amor în versuri. După epoca de mult apusă a poeziei, românul fie s-a născut analist politic, fie specialist în fotografie şi glume numai bune de rupt Tik-Tok-ul sau în epidemiologie. Funcţie de evenimente, românul pare născut, şi nu făcut, să îşi expună opiniile avizate despre război, schimbările climatice şi despre fotbal, normal. Funcţie de performanţele sau contraperformanţele Simonei Halep, noi, românii, suntem şi experţi în tenis de câmp.

4057 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Un singur român, David Popovici, campion mondial la înot. Mii de români, campioni mondiali la ipocrizie

COMENTARIU Sorin Avram: Un singur român, David Popovici, campion mondial la înot. Mii de români, campioni mondiali la ipocrizie

Performanţa tânărului David Popovici, primul sportiv român care a devenit campion mondial l-a înot, a demonstrat că în mulţi dintre noi stătea ascuns câte un mic înotător, care abia aştepta să-şi arate admiraţia pentru acest sport. Primul care a sărit să vorbească despre performanţa lui David Popovici a fost preşedintele României, Klaus Iohannis, primul jucător de golf, primul schior şi primul biciclist al ţării, despre care puţin bănuiau că ar fi şi un pasionat de înot. Domnul Iohannis, al cărui bazin electoral a intrat la apă, s-a grăbit să-l felicite pe tânărul sportiv, care a obţinut o performanţă deosebită la Campionatul Mondial de la Budapesta. Numai că în loc să atragă şi mai multă lume în bazinul său electoral din ce în ce mai secătuit, domnul Iohannis nu a făcut decât să enerveze poporul de înotători, care brusc şi-a adus aminte că statul în fruntea căruia se află fostul primar de la Sibiu nu sprijină sportul în măsura în care ar trebui şi că performanţele care se obţin din când în când reprezintă meritul exclusiv al sportivilor, al familiilor lor şi al antrenorilor.

Totodată, românul, care s-a născut şi înotător, a constatat că niciuna din nenumăratele televiziuni care vorbesc despre nimic nu a transmis cursa lui David Popovici. Presupunând că s-ar fi transmis, câţi dintre înotătorii autodescoperiţi peste noapte s-ar fi uitat? 1.000, 2.000, 5.000? Ar fi fost mai mulţi telespectatori decât la Duck TV şi la TraLaLa TV?
Când stai de vorbă cu românii, mai ales cu cei care se consideră ca făcând parte din lumea bună, auzi că ei nu se uită la tv, pentru că nu mai suportă emisiunile de non-ştiri şi de non-dezbateri şi cele care promovează hăhăiala şi kitsch-ul. Sau dacă se uită preferă doar canalele care difuzează documentare istorice ori cu plante şi animale. Numai că, surpriză. În topul preferinţelor, având sute de mii de telespectatori, se află canalele de televiziune care ameţesc poporul cu televizorul, iar televiziunile cu programe care educă poporul cu televizorul sunt la coada clasamentului, cu maxim 12.000 de telespectatori. Asta la o ţară cu 18 milioane de oameni sau câţi om mai fi.

La înot avem un singur campiona mondial. În schimb, dacă s-ar organiza un campionat mondial de ipocrizie am avea zeci de mii de campioni, dacă nu chiar sute de mii.

P.S. După performanţa deosebită a lui David Popovici şi după valul de ipocrizie care a măturat reţelele de socializare, televiziunile au început să-i sune pe înotătorii performanţi ieşiţi la pensie şi să o facă pe-a interesatele, iar TVR, căreia pe nedrept i se spune televiziune publică, a început să transmită în direct de la Budapesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici