COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Un om de ştiinţă...

1085 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Un om de ştiinţă...

COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Un om de ştiinţă...

Banii din PNRR sunt aşteptaţi ca pâinea caldă.

De asemenea, banii din Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”.

Din motive diferite, e adevărat.

Cetăţeanul de rând, în inepuizabila lui speranţă, se gândeşte că banii ăştia vor fi astfel investiţi încât să-i îmbunătăţească viaţa.

Alţii, îşi freacă mâinile în aşteptarea atribuirii, pe şest, a contractelor.

Sper să rămână cu buza umflată.

Zilele astea, pe un „repede înainte” prevestitor de dezamăgiri ulterioare, pe genunchi, c-aşai modelul, primarul general a „produs” o listă de proiecte de investiţii, zice domnia sa. (vezi lista aici)

Valoarea acestor proiecte, aproape opt miliarde şi jumătate de Lei, ar trebui acoperită, în proporţie covârşitoare, din Programul „Anghel Saligny”.

Când te uiţi însă pe proiectele astea, vezi că mai toate se referă la „reabilitarea” unor artere din Bucureşti.

În sfârşit, eu mă gândeam că o investiţie ar trebui să asigure plusvaloare iar asfaltarea, mă rog, reabilitarea străzilor, să rămână în sarcina bugetului curent al primăriilor, cea a Capitalei şi cele ale sectoarelor.

Cum ar fi fost, de exemplu, dacă din banii ăştia, mulţi, s-ar fi construit o sală polivalentă ?

Câţi bani şi cât renume ar fi adus ea oraşului prin posibilitatea organizării de competiţii internaţionale, campionate, concerte ?

Mulţi ? Cred că !

Sau o sală de concerte demnă de renumele internaţional al festivalului „George Enescu” ?

Sau ce-ar fi fost pentru cetăţeanul Bucureştiului dacă s-ar fi gândit „cineva” la construirea măcar a unei centrale termo-electrice moderne care să mai reducă din costurile facturii de apă caldă şi căldură ?

Parcă astfel de proiecte ar fi fost mai demne de numele programului- „Anghel Saligny”.

Până una-alta, numai în sectoarele 1, 2 şi 3 se „reabilitează” pentru că acolo se concentrează majoritatea proiectelor, celelalte rămânând condamnate la asfaltul actual.

Deşi îndoielnice, graţiile domnului Nicuşor Dan nu le cuprind şi pe ele.

Dar, oricum, domnul Nicuşor Dan e un om de ştiinţă în propria viziune asupra sinelui.

Aşa a declarat mai deunăzi.

De asemenea, a mai zis că provine din mediul academic.

Un ziarist celebru are o părere originală despre domnia sa şi, cu DEX-ul la îndemână, a zis că-i tembel sau dacă nu-i place termenul îi propune un altul, tălâmb.

Ştiu eu ce să zic ?!

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici