COMENTARIU Lelia Munteanu: În Israel, numărul infectărilor a trecut de 3.000 în 24 de ore

În Israel, ieri - 3.074 de noi pozitivi în 24 de ore, la aproape 33.000 de testări.

864 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: În Israel, numărul infectărilor a trecut de 3.000 în 24 de ore

Ca în România, oamenii nu mai înţeleg de ce a fost nevoie de lockdown în martie-aprilie, atunci când numărul de infectări era de doar câteva sute pe zi.

Ultrareligioşii, mai „virulenţi" ca niciodată. În Ucraina, la Uman, unde anual se desfăşoară, în preajma Anului Nou (Rosh Hashana), un pelerinaj la mormâtului rabinului Nachman (strănepotul marelui Baal Shem Tov), au început tensiunile, uneori chiar ciomăgelile, cu localnici.

Grupuri de tineri ultrareligioşi forţează graniţele Ucrainei, deghizaţi în atei – îşi leapădă veşmintele specifice, trag pe ei nişte ginşi, tricouri şi îşi înfundă pe cap şepcuţe punk. Cu cât se apropie Rosh Hashana  fervoarea creşte, iar pelerinajul de infectare va însemna pentru Israel, când se vor întoarce acasă, o bombă epidemiologică.

Pentru ei, dr. Ronni Gamzu, strategul luptei anticorona, care a făcut tot ce i-a stat în putinţă să le împideice plecarea, a devenit un antisemit notoriu.

(Trist e că oamenii aceştia sunt foarte săraci. Se privează pe ei şi îşi privează copiii de cele necesare, ca să strângă, un an de zile, bani pentru pelerinaj. Dacă nu mor de foame, e fiindcă au grijă de ei asociaţiile de caritate).

Asistentele medicale sunt primul sector, ca de obicei, care a obţinut ce a cerut, ameninţând cu greva care ar putea să izbucnească cam peste 10 zile. Ca urmare, toate carantinele şi izloările asistentelor medicale de până acum şi de acum înainte nu vor mai fi pe banii lor. Evident, vor primi retroactiv zilele de concediu medical care le-au fost luate din fondul personal. Interesant e cum vor reacţiona medicii şi celelalte sectoare medicale. Asistentele au un sindicat foarte puternic, la fel de puternic ca egoul medicilor, care nu vor să li se asocieze decât rarisim.

Laboratoarele continuă greva, dar e una japoneză, nu opresc testările, fapt pentru care n-au obţinut încă nimic de la autorităţi. Probabil că revendicările lor vor fi luate în seamă, când vor opri testările.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici