Ion Cristoiu: Cu doi ani în urmă, Klaus Iohannis voia să scoată PSD de pe scena politică. A avut noroc că nu i-a reuşit. Ce s-ar fi făcut el azi fără PSD?

  • Ion Cristoiu: Căderea Guvernului Cîţu e un eveniment politic însemnat al anului 2021. Ca orice eveniment însemnat Căderea Guvernului Cîţu are învingători şi învinşi. Din rîndul partidelor, al instituţiilor, al oamenilor. Învingători indiscutabil rămîne Partidul Social Democrat.
  • Ion Cristoiu: Căderea Guvernului Cîţu, cu un scor istoric, a fost opera PSD. PSD a reuşit să facă o coaliţie de proporţii, alcătuită din AUR şi USRPLUS. USRPLUS, partidul care i-a făcut zile negre PSD, care a pus la cale toate mizeriile din Parlament, care a fost sufletul mişcărilor protestatare, s-a aliniat cuminte în spatele PSD.
  • Ion Cristoiu: E greu de presupus că USRPLUS va mai reveni la Guvernare. În aceste condiţii, USRPLUS va intra în Opoziţie. Numărul mic de parlamentari va obliga USRPLUS să apeleze la PSD pentru a-i reuşi blocarea unei legi sau iniţierea alteia. PSD va fi liderul Opoziţiei alcătuit din AUR şi USRPLUS.
14638 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Cu doi ani în urmă, Klaus Iohannis voia să scoată PSD de pe scena politică. A avut noroc că nu i-a reuşit. Ce s-ar fi făcut el azi fără PSD?

Ion Cristoiu: Cu doi ani în urmă, Klaus Iohannis voia să scoată PSD de pe scena politică. A avut noroc că nu i-a reuşit. Ce s-ar fi făcut el azi fără PSD?

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că, după adoptarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, USR PLUS va trece în opoziţie, PSD va deveni liderul Opoziţiei, iar Klaus Iohannis va ajunge la mâna PSD dacă USRPLUS, gruparea Orban din PNL şi AUR pregătesc suspendarea sa din funcţie.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„Rezultatul Moţiunii de cenzură îl ştiţi deja. Eu îl ştiam cu mult înainte de vot, cînd am primit de la Cora Muntean, reporterul nostru în Parlament, o fotografie surprinzînd o sală plină.

Despre rezultatul votului am vorbit în direct la Aleph News marţi seară, la ediţia specială a Gîndurilor lui Cristoiu (nu, nu i-am şterpelit lui Marius Tucă emisiunea, acesta e bolnav şi n-a putut să ţină ediţia emisiunii sale din 5 octombrie 2021), într-un soi de Breaking News pe CristoiuTv, imediat după vot, şi în Jurnalul meu video.

Căderea Guvernului Cîţu e un eveniment politic însemnat al anului 2021. Şi ca orice eveniment de asemenea talie, el nu poate fi epuizat rapid în semnificaţiile sale. Prin urmare, despre el vom scrie şi în numerele viitoare. Evident cu obiectivitatea de istoric al clipei, duşman al chibiţăritului cu condeiul, obiectivitate cu care am încercat să urmăresc talmeş-balmeşul politic din ultima vreme.

Ca orice eveniment însemnat Căderea Guvernului Cîţu are învingători şi învinşi. Din rîndul partidelor, al instituţiilor, al oamenilor.

Învingători indiscutabil rămîne Partidul Social Democrat.

În Jurnalul meu video redau o declaraţie din 16 noiembrie 2019 a lui Klaus Iohannis, de la Bistriţa Năsăud:

<Eu nu sînt cu PSD în vreo competiţie electorală, eu sînt cu PSD în război, noi sîntem cu PSD în război şi nu pentru că noi sîntem aşa răi, ci pentru că ei au fost răi cu românii>.

La vremea acestui discurs, Klaus Iohannis era preşedinte al României. Logica de campanie nu justifica un asemenea derapaj anticonstituţional. Preşedintele României nu poate fi în război cu un partid politic. E preşedintele României, situat de Constituţie deasupra bătăliilor între partide. Dar chiar şi după ce a obţinut un al doilea mandat, Klaus Iohannis a continuat să atace PSD, să-l diabolizeze, lansînd o campanie de scoatere a PSD de pe scena politică. Războiul cu PSD era dus de preşedinte cu argumentul că PSD e un monstru, un partid care a ţinut România în loc timp de 30 de ani. Resetarea României – obiectivul faraonic – asumat în temenelele lui Ludovic Orban – presupunea nu doar victoria zdrobitoare la Parlamentare a PNL, dar şi un eşec dezastruos al PSD.

Împotriva PSD s-a năpustit toată presa „acoperiţilor”

Alegerile parlamentare a fost primul hop de care s-a lovit, gata – gata să cadă în nas Preşedintele.

PNL a obţinut un scor dezastruos.

Ditamai partidul, alcătuit din două mari partide, împărţea electoratul de Dreapta cu USRPLUS un partid înfiinţat doar de cîţiva ani. PSD nu numai că n-a dispărut. A cîştigat alegerile. Şi din nou, încălcînd Constituţia, Klaus Iohannis n-a încredinţat, fie şi de ochii lumii, mandatul de a forma Guvernul partidului cîştigător. S-a grăbit să încropească o coaliţie împotriva naturii, cea dintre PNL şi USRPLUS, dintre un partid de Sistem şi un partid anti-Sistem.

Şi iată, a venit ziua de 5 octombrie 2021.

Căderea Guvernului Cîţu, cu un scor istoric, a fost opera PSD. PSD a reuşit să facă o coaliţie de proporţii, alcătuită din AUR şi USRPLUS. USRPLUS, partidul care i-a făcut zile negre PSD, care a pus la cale toate mizeriile din Parlament, care a fost sufletul mişcărilor protestatare, s-a aliniat cuminte în spatele PSD. Acolo unde vin de obicei în nasul celui din urmă pîrţurile. Pentru această aliniere PSD n-a făcut nici o concesie USRPLUS. Dinadins a întocmit un text anti-USRPLUS. Europenii de la USRPLUS, făloşii cu studii peste hotare şi cu absolviri de universităţi din Vest, au votat o Moţiune avînd drept conţinut cît de proşti sînt ăia de la USRPLUS. Un asemenea dezastru nu putea fi opera altcuiva decît a lui Dan Barna, un Dănilă Prepeleac al politicii.

PSD e primul în sondaje. Prestaţia lamentabilă a miniştrilor de Centru-Dreapta, a primarilor USRPLUS, în frunte cu Nicuşor Dan, fac din PSD partidul căruia românii îi cer acum iertare. Şi culmea fără ca PSD să se fi ostenit prea tare. Învierea spectaculoasă a PSD îşi are temeiul în moartea clinică a Dreptei.

Votul de la Moţiune a dovedit un PSD unit (ca niciodată nimeni din partid n-a bombănit la decizia Moţiunii de cenzură), în stare să formeze o Coaliţie şi în stare să dea jos un Guvern de Dreapta cu un vot de proporţii unice în postdecembrism.

Şi lucrurile nu se opresc aici.

E greu de presupus că USRPLUS va mai reveni la Guvernare. În aceste condiţii, USRPLUS va intra în Opoziţie. Numărul mic de parlamentari va obliga USRPLUS să apeleze la PSD pentru a-i reuşi blocarea unei legi sau iniţierea alteia.

PSD va fi liderul Opoziţiei alcătuit din AUR şi USRPLUS.

Guvernul minoritar PNL nu va putea supravieţui fără sprijinul PSD. PSD va fi într-un fel arbitru şi arbitrul Puterii.

USRPLUS, Gruparea Orban din PNL şi AUR pregătesc Suspendarea lui Klaus Iohannis. Nu va trece de votul Parlamentului, pentru că PSD nu va fi de acord.

Iată-l pe Klaus Iohannis ajuns la mîna PSD!

Cu doi ani în urmă, Klaus Iohannis îşi asuma public drept obiectiv scoaterea PSD de pe scena politică.

A avut noroc că nu i-a reuşit.

Ce s-ar fi făcut el azi fără PSD?”

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici