Ion Cristoiu: Klaus Iohannis pregăteşte punerea între paranteze a Parlamentului Meu

  • Ion Cristoiu: În comentariul anterior, luînd seamă la întrebările de tip masaj adresate lui Florin Cîţu la interviul pentru care a acceptat să vină la TVR, am atribuit anunţului său că Guvernul va face reforme prin ordonanţe de urgenţă, punînd între paranteze propriul Parlament.
  • Ion Cristoiu: N-a trecut nici o zi şi un alt ştab din Guvern, vicepremierul Dan Barna, invitat la o altă baie comunală a Presei Româneşti – Digi 24 – l-a confirmat pe Florin Cîţu de la TVR. Joi seara, a atacat Parlamentul o altă componentă a Grupării Cîţu-iste – Raluca Turcan – printre altele şi vioară pe coarda căreia cîntă Klaus Iohannis.
  • Ion Cristoiu: Nici Florin Cîţu, nici Dan Barna nu-şi pot permite să anunţe folosirea ordonanţelor de urgenţă în domeniul Justiţiei, fără să se gîndească la reacţia lui Klaus Iohannis. Nici una din făgăduielile sale de reformare a ţării nu s-a îndeplinit. Singura soluţie pentru el rămîne promovarea reformelor prin Ordonanţe de Urgenţă.
15742 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Klaus Iohannis pregăteşte punerea între paranteze a Parlamentului Meu

Ion Cristoiu: Klaus Iohannis pregăteşte punerea între paranteze a Parlamentului Meu

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că preşedintele Iohannis pregăteşte punerea între paranteze a Parlamentului printr-o operaţiune în doi paşi şi trecerea puterii în mâinile sale prin ordonanţele de urgenţă date anticonstituţional de Guvern, susţinând că revocarea Avocatului Poporului face parte din această operaţiune.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„În comentariul anterior, luînd seamă la întrebările de tip masaj adresate lui Florin Cîţu la interviul pentru care a acceptat să vină la TVR, am atribuit anunţului său că Guvernul va face reforme prin ordonanţe de urgenţă, punînd între paranteze propriul Parlament, atmosfera de temenele cu care directoarea interimară a TVR, Ruxandra Săseanu, Pupilica lui Ludovic Orban, a ţinut să-l întîmpine pe noul El Însuşi al României. Înainte de descinderea premierului în studio, s-a stricat aerul condiţionat. De regulă, în astfel de împrejurări vin nişte tipi de la Tehnic să-l repare. Pupilica a simţit nevoia să coboare ea personal ca să conducă lucrările de Cioca-Boca, toată numai o palpitare la gîndul că vine Şeful cel Mare şi aerul menit a-l opri să asude pe la subţiori întîrzia să apară pe ţevi. Comentariul meu intitulat Florin Cîţu pune la îndoială Parlamentul care l-a ales pornea de la întregul moment în care sub privirile duioase ale ziaristei, Florin Cîţu a denunţat Parlamentul care l-a ales pe el premier ca fiind anacronic, antieuropean şi antireformist, drept pentru care Guvernul îşi va asuma rolul de reformator apelînd la ordonanţe de urgenţă. Reaminteam în comentariu că Parlamentul denunţat de Florin Cîţu nu e Parlamentul majorităţii PSD, dinainte de alegeri, ci Parlamentul Coaliţiei de Centru Dreapta, alcătuite din PNL, USRPLUS şi UDMR, zis şi Parlamentul Meu al lui Klaus Iohannis. Punerea între paranteze a propriului Parlament, trecut pe linie moartă de către Guvern, în condiţiile în care Guvernul depinde de Parlament şi nu invers, era atît de fistichie din punct de vedere constituţional, dar mai ales al bunului simţ, încît am pus declaraţia lui Florin Cîţu pe seama unei beatitudini din cap pînă-n picioare, stîrnite de primirea de Paşă care i s-a făcut de către colectivul de oameni ai muncii din TVR în frunte cu Ruxandra Săseanu.

N-a trecut nici o zi şi un alt ştab din Guvern, vicepremierul Dan Barna, invitat la o altă baie comunală a Presei Româneşti – Digi 24 – l-a confirmat pe Florin Cîţu de la TVR:

<Împărtăşesc nemulţumirea premierului legată de lentoarea reformelor în Parlament, pentru că într-adevăr sunt foarte multe reforme pe care le-am promis – partidele din coaliţie, într-o măsură mai mică sau mai mare – dar care se regăsesc în programul de guvernare şi care nu s-au întîmplat. Adică vorbim de: primari în două tururi, vorbim de SIIJ, de legile justiţiei, de pensiile speciale, de legea off shore, de legea educaţiei sanitare. Adică sunt multe lucruri care au rămas în urmă şi înţeleg nemulţumirea premierului, o împărtăşesc şi eu. (...) Cred că nişte asumări dinspre zona guvernamentală vor deveni necesare undeva în toamnă, dacă lucrurile nu se schimbă. (...) În toamnă, dacă în Parlament lucrurile nu se schimbă şi vedem că avem aceste legi în continuare blocate, vor fi necesare ordonanţe de urgenţă.>

Florin Cîţu e un personaj pitoresc. Dan Barna e un personaj insipid. Un fel de mămăligă fără sare şi pe deasupra prost fiartă. Declaraţia lui Florin Cîţu ne-am permis să n-o luăm în serios. Pe cea a lui Dan Barna, nu. Cum să nu iei în serios declaraţia unui personaj ţeapăn şi rece ca un burlan?

Joi seara, a atacat Parlamentul o altă componentă a Grupării Cîţu-iste – Raluca Turcan – printre altele şi vioară pe coarda căreia cîntă Klaus Iohannis.

Aşadar, nu numai premierul, dar şi vicepremierul anunţă posibilitatea ca Parlamentul să fie pus între paranteze şi Guvernul să facă aşa-zisa reformă prin Ordonanţe de urgenţă. Atît Florin Cîţu, cît şi Dan Barna înţeleg – după cum i-a mărturisit declaraţiile lor – prin reformă Legile Justiţiei în primul rînd. Aşadar, doi ştabi ai actualului Guvern anunţă că Legile Justiţiei vor fi promovate prin Ordonanţă de Urgenţă. Referendumul din 26 mai 2019, zis şi Referendumul Meu, a decis, ca urmare a unei cereri din partea lui Klaus Iohannis, că în domeniul Justiţiei nu se pot da Ordonanţe de urgenţă. Nici Florin Cîţu, nici Dan Barna nu-şi pot permite să anunţe folosirea ordonanţelor de urgenţă în domeniul Justiţiei, fără să se gîndească la reacţia lui Klaus Iohannis. Prin urmare ei au fost siguri că Preşedintele nu va interveni public pentru a-i contrazice. Avînd în vedere relaţia de şerbie dintre membrii Guvernului Meu şi Groful de la Cotroceni, e greu de crezut că iniţiativa n-a pornit de la Preşedinte. Klaus Iohannis mai are doi ani de mandat real, 2022 şi 2023. Deşi are de aproape un an Guvernul Meu, Parlamentul Meu, SRI-ul Meu, TVR-ul Meu, CNA-ul Meu şi alte Meu-ri în proprietate privată, nici una din făgăduielile sale de reformare a ţării nu s-a îndeplinit. Şi nici nu sînt semne că se va îndeplini vreuna în condiţiile unei Coaliţii de Guvernare de tip Tîrţa-Pîrţa. Singura soluţie pentru el rămîne promovarea reformelor prin Ordonanţe de Urgenţă.

Nu ale Guvernului, ci ale lui.

S-a susţinut că Renate Weber a fost demisă pentru că Ludovic Orban n-o suferea. Ludovic Orban e şi el un pudel cînd vine vorba de Înaltul Crac al Pantalonului de la Cotroceni. Adevăratul tîlc al scandalului anticonstituţional trebuie căutat în principala prerogativă a unui Avocat al Poporului:

Cea de a contesta la CCR ordonanţele de urgenţă.

Klaus Iohannis pregăteşte punerea între paranteze a Parlamentului, o dizolvare din punct de vedere practic, şi trecerea puterii în mîinile sale prin ordonanţele de urgenţă date anticonstituţional de Guvern.

 Ar fi putut face aşa ceva Klaus Iohannis dacă Avocat al Poporului ar fi fost Renate Weber?

Fireşte că nu.

Indiscutabil, Renate Weber ar fi contestat la CCR ordonanţele anticonstituţionale din domeniul Justiţiei.

Pentru a evita o astfel de situaţie s-a pus la cale o Operaţiune în doi paşi:

1) Demiterea Renatei Weber.

2) Înlocuirea ei cu un personaj totalmente compromis, tărcat de atîta pete, pe deasupra şi UDMR-ist: Fabian Gyula . Din 1990 pînă azi, UDMR a dus cu brio Politica Fetei de pe şoseaua de centură. S-a concubinat cu toţi cei care i-au promis o friptură guvernamentală. Cînd spui om al UDMR, spui un ins dispus la orice compromis, cu excepţia celor care l-ar supăra pe Viktor Orban, adevăratul Premier pentru UDMR.

Îl vedeţi pe UDMR-istul Fabian Gyula contestînd la CCR ordonanţele de urgenţă emise de Klaus Iohannis prin intermediul Guvernului Meu?”

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici