Ion Cristoiu: Ludovic Orban ştie că DNA îi pregăteşte ceva?!

  • Ion Cristoiu: Duminică, 2 august 2021, la alegerile interne din organizaţia judeţeană Vrancea a PNL, a descins un comando de la Bucureşti, condus de Ludovic Orban şi alcătuit din Siegfried Mureşan, Violeta Alexandru şi Virgil Guran. Prezenţa candidatului la preşedinţia PNL, Ludovic Orban, n-a surprins.
  • Ion Cristoiu: La reuniune, Ludovic Orban a ţinut un discurs, în care Ludovic Orban a denunţat pentru prima oară de la începutul campaniei implicarea instituţiilor statului din afara PNL în bătălia internă din partid.
  • Ion Cristoiu: Ludovic Orban ştie că instituţiile de forţă îi pregătesc ceva. Şi intervenţia sa nu ţine de autovictimizare, cum aiurea s-a scris, ci de efortul de contracarare a loviturii pe care i-o pregăteşte DNA.
12086 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Ludovic Orban ştie că DNA îi pregăteşte ceva?!

Ion Cristoiu: Ludovic Orban ştie că DNA îi pregăteşte ceva?!

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că discursul lui Ludovic Orban de la conferinţa pentru alegerile din PNL Vrancea denunţă, în premieră, implicarea instituţiilor statului în bătălia pentru şefia partidului, arătând că şi  liderului liberal i-a venit rândul la maşinăria de tocat lideri politici a Sistemului.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„Duminică, 2 august 2021, la alegerile interne din organizaţia judeţeană Vrancea a PNL, a descins un comando de la Bucureşti, condus de Ludovic Orban şi alcătuit din Siegfried Mureşan, Violeta Alexandru şi Virgil Guran. Prezenţa candidatului la preşedinţia PNL, Ludovic Orban, n-a surprins. Ludovic Orban şi-a făcut o regulă din a fi prezent la reuniunile dedicate alegerilor interne din PNL, chiar şi acolo unde Gruparea Florin Cîţu are mai mari şanse de cîştig decît Gruparea sa. De la alegerile din filiala Vrancea, Ludovic Orban, şi dacă n-ar fi avut această regulă, nu putea lipsi. Organizaţia judeţeană, condusă de Cătălin Toma, e o veritabilă fortăreaţă pro Ludovic Orban. Să ne reamintim că fostul ambasador american l-a însoţit la Focşani pe şeful Cancelariei lui Ludovic Orban pentru a contribui la victoria PNL la alegerile locale. Bătălia din PNL are, alături de o suprafaţă vizibilă, expusă opiniei publice, şi adîncimi obscure, în care lucrează de zor Instituţiile de forţă ale României lui Klaus Iohannis.

De aceea simt nevoia să precizez despre formula Fortăreaţa Pro Ludovic Orban:

Cel puţin pînă la ora la care scriu, 11 noaptea, 1 august 2021, Vrancea e pro Ludovic Orban. Opţiunea a fost întărită de trei aspecte ale conferinţei de alegeri:

1) Cătălin Toma, declarat pro Orban, n-a avut nici un concurent. Asta înseamnă că Gruparea Cîţu n-a reuşit să facă rost de unul.

2) Nimeni din Gruparea Florin Cîţu n-a venit la Focşani. Asta înseamnă că Vrancea a fost din start considerată pierdută.

3) Imediat după realegere, Cătălin Toma şi-a exprimat cu voce tare opţiunea pentru Ludovic Orban.

Viaţa ne-a demonstrat însă că, urmare a lucrărilor din Subteranul statului de drept, mulţi lideri PNL şi-au schimbat peste noapte opţiunea în favoarea lui Florin Cîţu. S-au culcat cu Ludovic Orban, Garantul forţei PNL, şi s-au sculat cu Florin Cîţu, Garantul Reformei din PNL. Mărturia acestei schimbări la faţă şedea într-un text pe Facebook postat de respectivul în timpul nopţii, nu se ştie dacă în stare de veghe sau în stare de somn.

La reuniune, Ludovic Orban a ţinut un discurs. Pînă la un anumit punct discursul a stat sub semnul amintirilor lui Ludovic Orban din vremea cînd s-a bătut ca la Vrancea locul lui Marian Oprişan să-l ia Ion Ştefan, zis Grindă. Noi, care ştim bine Vrancea, putem depune mărturie că în veci PNL n-ar fi cîştigat alegerile la Vrancea dacă Marian Oprişan nu era lucrat de noua conducere a PSD de la Bucureşti.

Nu prin asta rămîne discursul un eveniment, ci prin altceva mult mai important. Prin finalul lui, în care Ludovic Orban a denunţat pentru prima oară de la începutul campaniei implicarea instituţiilor statului din afara PNL în bătălia internă din PNL:

<Că tot v-am vorbit de Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz, le atrag atenţia celor din exteriorul PNL care îşi bagă coada în democraţia internă, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mîini la spate, care arată pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora şi ale altora că nu cedez, că exact ca la Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz, indiferent cîţi vor fi în jurul meu, voi da bătălia pînă la capăt şi voi da bătălia cu toată forţa pe care o am, voi da bătălia pentru Partidul Naţional Liberal, voi da bătălia pentru România. Îmi doresc un Partid Naţional Liberal liber, cu oameni pe propriile picioare, care decid conform propriei conştiinţe, conform propriei evaluări şi propriului discernământ. Îmi doresc un Partid Naţional Liberal în slujba României care să nu trădeze niciodată interesele fundamentale ale ţării pe care o iubim, îmi doresc un PNL care să aibă forţa şi curajul să ia toate deciziile, să ducă România spre destinul pe care îl merită, printre cele mai puternice ţări din Europa.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!>

Se ştie că Florin Cîţu e Pupiloiul lui Klaus Iohannis.

Se ştie că Klaus Iohannis şi-a făcut un ţel al celui de-al doilea mandat din răsturnarea lui Ludovic Orban de la conducerea PNL. Se ştie că Klaus Iohannis nu ezită să folosească instituţiile de forţă ale Republicii, cu şefi dependenţi de pixul lui pentru a-şi atinge scopurile. În imensa lor majoritate scopurile lui Klaus Iohannis nu izvorăsc din inteligenţă, ci din hormoni. Hormonii prezidenţiali nu-l mai vor pe Ludovic Orban în fruntea PNL. Prin urmare, a fost vizibilă pentru întreaga presă implicarea în bătălia internă, dintr-un partid, prin folosirea instrumentelor anticonstituţionale, a instituţiilor de forţă, în frunte cu DNA.

Din acest punct de vedere, discursul lui Ludovic Orban nu reprezintă o noutate. Noutate reprezintă faptul că Ludovic Orban o spune deschis de la tribuna unei Conferinţe judeţene.

Asta înseamnă că:

1) Ludovic Orban ştie că instituţiile de forţă îi pregătesc ceva. Şi intervenţia sa nu ţine de autovictimizare, cum aiurea s-a scris, ci de efortul de contracarare a loviturii pe care i-o pregăteşte DNA.

2) Ludovic Orban n-are de gînd să cedeze, renunţînd la bătălie, pentru a-l lăsa pe Florin Cîţu singurul candidat, aşa cum a tot sperat Klaus Iohannis c-o va face după atîtea momente de arătat pisica. Bătălia se va duce aşadar până la Congres.

3) Ludovic Orban ştie un adevăr. La Congres votul va fi secret. Şi acest vot nu va ţine cont nici de opţiunile pro Cîţu sau pro Orban, şi nici de teama de DNA. Pentru Gruparea Florin Cîţu, dacă Sistemul nu se retrage din joc, există riscul ca la Congres să fie un vot de revoltă faţă de încercarea lui Klaus Iohannis de a vîrî pe gît unui partid ca PNL un nevolnic precum Florin Cîţu. Pe acest vot se bazează Ludovic Orban.

4) Ludovic Orban trăieşte şi el ceea ce au trăit adversarii săi cînd pentru a-l susţine pe el, Ludovic Orban, la ordinele lui Klaus Iohannis, Sistemul făcea prăpăd printre liderii PSD.

Atunci Ludovic Orban dedica elogii Binomului SRI-DNA şi-şi proclama încrederea în justiţia independentă şi în Klaus Iohannis. Cei care scriam despre folosirea DNA în bătălia dintre partide primeam bastoane de la Ludovic Orban.

Acum i-a venit şi lui rîndul la maşinăria de tocat lideri politici a Sistemului.

Ca de atîtea ori în Istorie, se dovedeşte că Ghilotina n-are sentimente.”

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici