COMENTARIU Sorin Avram | Zalăul Ancăi Dragu şi Hunedoara Vioricăi Dăncilă

Articol republicat în forma corectă.

1802 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram | Zalăul Ancăi Dragu şi Hunedoara Vioricăi Dăncilă

Dacian Cioloş are un simţ practic foarte dezvoltat, altfel nu ar fi ajuns rând pe rând consilier al ministrului Agriculturii, premier, comisar european, europarlamentar, preşedinte de partid şi şef al unei familii politice europene. Din cauza simţului practic nu a mai fost loc şi pentru simţul umorului, pe care inodorul, incolorul şi insipidul Cioloş îl împrumută uneori de la consilierii săi în încercarea de a părea simpatic. Pentru că veşnica sa încruntare nu avea cum să o scoată din încurcătură pe Anca Dragu, preşedinta Senatului, pentru care judeţul Sălaj este judeţul Zalău, Dacian Cioloş a dat-o pe glumă, o glumă cu miros de pălincă: ”Sălăjenii mei au fost, astăzi, răzbunaţi! Dacă ar trebui să primim câte-o bere de la toţi cei care încurcă judeţul Sălaj cu Zalăul, probabil s-ar umple cămara cu lăzi. Noroc că noi preferăm pălinca de prune”.

În schimb, pe Viorica Dăncilă nu au sărit colegii săi de partid să o apere atunci când a confundat judeţul Suceava cu judeţul Hunedoara şi Galaţiul cu Iaşul, ori când a crezut că municipiul Zalău are preşedinte, şi nu primar.

Nu este aşa o mare tragedie că doamna Dragu nu ştie că Zalăul nu este judeţ, ci doar capitala judeţului Sălaj, ori că doamna Dăncilă crede că Frasinul se află pe raza judeţului Hunedoara, şi nu pe cea a judeţului Suceava. Însă, gafele celor două doamne băgate în politică până în gât demonstrează că Ţara este condusă de oameni care nu-şi cunosc Ţara. Avem politicieni care în timpul călătoriilor imaginare pe Valea Oltului ori prin Carpaţii Orientali făcute în timpul cursurilor din liceu se gândeau cum pot să tocească mai mult la materiile cerute la Bac şi la admiterea la facultate. România este condusă de oameni care au fost în excursii cu şcoala doar la 50 de kilometri în jurul localităţilor de domiciliu şi pe care părinţii i-au dus numai pe litoralul Mării Negre ori până pe Valea Prahovei. Ajunşi la vârsta adolescenţei, politicienii de azi s-au limitat la chefuri la mare sau la munte, iar în ziua de astăzi preferă vacanţele în străinătate, că doar sunt şefi şi-şi permit.

Avem o clasă politică formată în principal din oameni care nu au trecut niciodată pe Valea Jiului, nu ştiu unde se află Obcinele Bucovinei, nu cunosc Valea Cernei, nu ştie unde este Săvârşinul, nu ştiu dacă Argeşul este doar apă sau şi judeţ, şi nu cunosc diferenţa dintre Piatra Neamţ şi Târgu Neamţ ori cea dintre Târgul Secuiesc şi Odorheiul Secuiesc.

Politicienii noştri nu circulă cu trenul să vadă gările dărăpănate şi urmele stâlpii de ciment care au rămas după privatizările industriei energofage, şi să afle ce mai spune lumea simplă. Politicienii îşi transportă preţioasele trupuri numai cu maşinile de fiţe personale ori cu cele conduse de şoferi care le spun numai ce vor să audă sau circulă cu avionul în care fiecare îşi vede de gândurile sale.

Avem o clasă politică alcătuită din oameni care ştiu că Mihai Viteazul e film, că Dacia este maşină, că Mircea cel Bătrân este numele unui liceu performant şi că Ştefan cel Mare a domnit între anii 1457 şi 1504.

România are politicieni care nu cunosc decât vag spre deloc Istoria şi Geografia acestei Ţări, şi care nu ştiu cum au trăit şi cum trăiesc oamenii din diferitele regiuni istorice. Politicienii noştri ştiu doar când a fost Marea Unire şi încă vreo câteva sărbători importante, pentru că atunci sunt zile libere, iar ei umblă prin ţară la diferite evenimente unde citesc discursuri sterpe scrise de consilieri uşor alfabetizaţi care se pricep să caute pe Google.

România are politicieni care trăiesc în lumea lor îngustă din care fac parte meleagurile natale, birourile de la care au cheia, sediile de partid şi cafenelele unde se trag într-un colţ şi pun Ţara la cale.

Şi atunci cum să meargă România mai bine dacă România este condusă de oameni care nu cunosc Româniile care formează România?

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici