Cinci candidaţi ai UDMR au depus dosare complete pentru PE. Lista finală, în martie

Cinci candidaţi ai UDMR, printre care Winkler Gyula, Sógor Csaba sau Hegedüs Csilla, au depus dosare complete pentru PE. Lista candidaţilor va fi finalizată în martie, Uniunea mizând pe două locuri eligibile.

243 afișări
Imaginea articolului Cinci candidaţi ai UDMR au depus dosare complete pentru PE. Lista finală, în martie

Cinci candidaţi ai UDMR au depus dosare complete pentru PE. Lista finală - în martie

Preşedintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că vineri a fost termenul limită de depunere a candidaturilor pentru alegerile pentru PE.

Şi-au depus dosarele complete de candidatură cinci membri pe primele locuri, dintre care două eligibile.

Este vorba despre candidaţii principali: Winkler Iuliu şi Sógor Csaba, actuali eurodeputaţi, Hegedüs Csilla, vicepreşedinte executiv UDMR, Vincze Loránt, preşedintele FUEN, şi Oltean Csongor, preşedintele Organizaţiei de Tineret a Uniunii.

O comisie electorală verifică dosarele, în 1 martie Consiliul Permanent va decide ordinea pe listă, iar în 9 martie CRU va valida lista.

Uniunea va depune o listă completă de candidaţi, de 43 de persoane.

Potrivit preşedintelui executiv al UDMR, dosare complete înseamnă scrisori de susţinere din partea unor organizaţii locale, o declaraţie de intenţie, CV în format european, program politic în limba maghiară şi într-o limbă de circulaţie internaţională, un raport privind activitatea politică înainte şi după 1989, respectiv activitatea în UDMR, dar şi o declaraţie pe propria răspundere privind necolaborarea cu fosta Securitate sau alte servicii de informaţii înainte şi după 1989.

”La Congresul UDMR de la Cluj-Napoca din 22 -23 februarie vom începe strângerea de semnături pentru depunerea listei pentru alegerile europarlamentare. Avem nevoie de 200.000 de semnături”, a spus preşedintele executiv al UDMR.

UDMR are, în prezent, doi europarlamentari, Winkler Iuliu şi Sogor Csaba.

Alegerile pentru PE vor avea loc în 26 mai 2019.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici