ACUM ŞTIU. Un an de Aleph News. Bogdan Hofbauer: Eminescu live, între Bellu şi Bellucci

Am petrecut una dintre cele mai frumoase după-amiezi ale anului. Pentru că e o zi specială, am ieşit cu Angela Carp să sărbătorim un an... alephic! Şi... surpriză! La restaurantul Poesia, într-un separeu, am dat peste... Mihai Eminescu şi Monica Bellucci. Au acceptat un interviu aşa că am trecut la treabă.

141 afișări
Imaginea articolului ACUM ŞTIU. Un an de Aleph News. Bogdan Hofbauer: Eminescu live, între Bellu şi Bellucci

ACUM ŞTIU. Un an de Aleph News. Bogdan Hofbauer: Eminescu live, între Bellu şi Bellucci

Mihai Eminescu: Fii blând, te rog! Nu spune cuvântul „timpul” că îmi fuge gândul la ziarul la care am lucrat eu. Şi mă doare. Poate dacă intram de atunci pe online, Timpul exista şi acum. 
 
Mulţumesc, Mihail, ai început interviul dinainte să te întreb, asta îmi convine, pentru că mi-ai alocat doar 3 întrebări…  
 
Mihai Eminescu: Te rog, nu îmi spune Mihail! Aud asta de aproape 200 de ani, nu mai suport! Mai era şi varianta cu Eminovici, te rog, nu! Mai bine îmi spui Eminem!  
 
Scuze, voiam să vorbim despre vinuri. „Lacrima Christi” nu mai există. Ce bei acum şi ce plăcere cauţi tu la o băutură? 
 
Mihai Eminescu: M-am mai depărtat de vinuri de când producătorii bagă sulfiţi, îţi lasă o urmă ciudată pe limbă după ce îl bei. Tu n-ai cum să simţi pentru că nu poţi să compari cu ce am băut eu acum 150 de ani. O să râzi dacă îţi zic ce prefer acum: berea nefiltrată. Dar nu oricare! Sunt unele beri nemţeşti bune de tot. Au acelaşi gust dintotdeauna. Legea bavareză a berii se respectă şi azi. Aceleaşi ingrediente, fără alte prostii. Aşa că beau berile pe care le-am băut în anii mei de studenţie prin bodegile luminate cu lămpi chiare prin Berlin şi Viena. Augustiner, Franziskaner, Paulaner. Berile astea ţin şi de foame, e normal sunt din cereale. 
 
Dar tu, Monica, ce preferi? 
 
Monica Bellucci: Eu mi-am pierdut orice sensibilitate la băuturi şi mâncăruri de când am jucat în Matrix. E scena aceea în care afli că gusturile sunt generate de anumiţi stimuli. Practic mâncarea şi băutura, aşa cum le ştiam eu odată, nu mai există. În film a apărut doar o parte din idee. La filmari m-am lămurit cum stă treaba şi acum îmi trăiesc gusturile după propriile mele dorinţe. E ceva personal, iartă-mă că nu pot să îţi dezvălui asta de la prima întâlnire. 
 
Monica, pe tine nu te întreb de „Lacrima Christi”, ci de „Passion of the Christ”. Cum ai trăit senzaţiile vinului când erai Maria Magdalena? 
 
Monica Bellucci: Jim Caviezel spunea des: „Luaţi şi beţi, acesta este sângele meu. Mâncaţi, acesta este trupul meu!”. Dar el nu mânca şi nu bea niciodată la filmări. Zici că trăia cu aer. În fine, mie nu mi-a plăcut filmul. Prea mult sânge! Şi nu îţi puteai imagina că acel sânge e bun de băut. Singurul lucru care m-a distrat e că de câte ori spuneam „Oh, Jesus!”, Jim Caviezel se întoarcea şi întreba „Ce? Ce?”. Vai ce se mai oftica! Ha-ha! 
 
Mihail, eşti alături de una dintre cele… 
 
Mihai Eminescu: Te rog, nu îmi mai spune Mihail! Nu sunt nici Gorbaciov, nici Kogălniceanu. Mamă, ce mă enerva şi Kogălniceanu! 
 
Scuze! Mihai, aici şi acum eşti alături de Monica Bellucci, una dintre cele mai frumoase femei din lume, spune-ne ce ai învăţat de la femei de-a lungul timpului!  
 
Mihai Eminescu: Sunt alături de una dintre cele mai frumoase femei din lumi, aş spune. Nu te pot învăţa niciun secret despre femei. Fiecare bărbat are propriul lui blestem. Un asemenea blestem care e de multe ori o binecuvântare. 
 
Mihai, e timpul să vorbim de politică! Spune-mi cât contează votul tău la alegeri? 
 
Mihai Eminescu: Dar nu urma Monica la întrebare? 
 
Sincer, Monica e suficient de plăcută şi când tace. Oricum, pe ea mai am timp să o prind la interviuri. Pe tine, mai rar. Învaţă-mă ceva despre politică!  
 
Mihai Eminescu: Îţi pierzi timpul! Şi dacă vrei să înţelegi politica, şi dacă vrei să o înţelegi pe Monica Bellucci. Ia-le aşa cum sunt! 
 
Totuşi mai am o întrebare! 
 
Mihai Eminescu: Asta mă face să sper, când oamenii au întrebări. Apoi vin şi răspunsurile! Marius, zi să mai aducă o bere!  
 
La final, Angela şi-a făcut un „selfie” cu marele jurnalist, dar unul mai special pentru sufletul său. Ce credeţi că au vorbit?
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici