ACUM ŞTIU. Un an de Aleph News. Sorin Avram: Pompierul Alin, de la incendiile din Grecia, în studioul Aleph News

95 afișări
Imaginea articolului ACUM ŞTIU. Un an de Aleph News. Sorin Avram: Pompierul Alin, de la incendiile din Grecia, în studioul Aleph News

ACUM ŞTIU. Un an de Aleph News. Sorin Avram: Pompierul Alin, de la incendiile din Grecia, în studioul Aleph News

Sfârşit de august 2021. Grecia. Regiunile Vilia şi Megara, aproape de Atena. Pompierii greci au cerut sprijinul pompierilor români. 142 de pompieri din România cu 28 de autospeciale au răspuns în 24 de ore la apelul colegilor greci şi în 30 de ore au fost în zonele calamitate. 
 
Coloana de maşini s-a întins pe câţiva kilometri, iar acest lucru nu i-a deranjat pe ceilalţi participanţi la trafic, ci din contră. Într-un interviu realizat cu pompierul Alin Găleată acesta a povestit: ”Reacţiile grecilor au fost extraordinare. La un moment dat s-a interpus în faţa autospecialei unde eram şi eu o maşină, şi nu înţelegeam de ce, pentru că avea banda liberă. Însă, apoi am observat un copilaş care a scos o foaie de hârtie pe care lipit-o pe lunetă şi avea desenată pe ea o inimioară. Ne-a crescut inima tuturor”. 
 
Alin vorbeşte şi despre un miracol, şi despre intervenţia salvatoare a pompierilor români şi greci care au împiedicat producerea unei explozii care ar fi distrus o întreagă zonă locuită: ”O mănăstire a scăpat din calea flăcărilor în mod miraculos. A fost un front de incendiu care s-a dezvoltat cu o rapiditate pe care noi nu am văzut-o niciodată în viaţa noastră. Vânt de 100 km/h, pe puţin. Te dădea jos de pe picioare. Flăcări de 15-20 de metri. Am văzut iadul cu ochii mei. Flăcările au acoperit un versant în mai puţin de jumătate de oră. Şi un versant nu micuţ. Veneau flăcările şi avioanele şi elicopterele, pe de altă parte, deversau apă peste aceste focare, însă vântul puternic zădărnicea misiunea. Focarele rămase puneau în pericol foarte mare mănăstirea. De la un pin aflat în apropiere s-au aprins două dintre chilii şi am lichidat incendiul, care s-a propagat şi la o cameră unde aveau un rezervor de combustibil pentru centrala termică. Vă daţi seama că dacă exploda acel rezervor era terminată zona. La urmă aveam două icoane - Maica Domnului şi Mântuitorul, şi am fost şi le-am dăruit măicuţelor care vieţuiau acolo, care au făcut o procesiune frumoasă şi au aşezat icoanele la loc de cinstire. Le-avea comandantul misiunii, comandantul nostru, care le-a primit de la superiorul său în dar la plecare. Şi i-a spus aşa: <Să vă aibă în pază ca să vă întoarceţi sănătoşi şi la sfârşit să le dai la o mănăstire>. În mod minunat s-a întâmplat ca misiunea noastră să fie exact la o mănăstire şi să poată fi donate cele două icoane”. 
 
După ce primii pompieri au plecat în misiune în Grecia, Alin Găleată era trist şi spunea că ar fi mers şi pe jos la incendiile de-acolo dacă ar fi fost solicitat. Spre bucuria sa a prins tura a II-a. Alin a fost ofiţerul de legătură dintre pompierii noştri şi cei din Grecia, şi a filmat, a făcut fotografii şi relatări care au ajuns în presa greacă, dar şi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din ţară. Asta nu înseamnă că Alin a stat numai cu telefonul mobil în mână şi că nu a pus mâna pe furtun când a fost nevoie. 
 
Alin a plecat din România locotenent şi s-a întors acasă, la Suceava, unde este purtătorul de cuvânt al ISU, căpitan. A oprit la Ciolpani pentru a-şi primi noile grade de la Lucian Bode şi de la Raed Arafat. 
 
Alin este un tip energic, care îşi face meseria cu pasiune şi căruia îi place să fie mereu în prima linie. Exact ca echipa Aleph News, care astăzi aniversează împlinirea a primul an de activitate. Pentru că cei de la Aleph vorbesc aceeaşi limbă cu Alin, acesta ar trebui invitat la una dintre emisiunile postului de televiziune. În numele lui şi al echipei care şi-a îndeplinit cu succes misiunea în Grecia. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici