9/11  11 septembrie 2001 - Patru avioane deturnate, Turnurile Gemene distruse, Pentagonul avariat, 2,996 de morţi în cel mai mare atac terorist din istorie

Secolul 21 a început cu adevărat în dimineaţa acelei zile însorite în New York City, când avioanele deturnate de terorişti au lovit în inima democraţiei şi capitalismului, în centrul lumii libere.

1143 afișări
Imaginea articolului 11 septembrie 2001 - Patru avioane deturnate, Turnurile Gemene distruse, Pentagonul avariat,  2,996 de morţi în cel mai mare atac terorist din istorie

National Institute of Standards and Technology

La 11 septembrie 2001, lumea a fost martoră la unul dintre cele mai oribile atacuri teroriste din istorie. 19 militanţi ai grupării islamiste Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale şi le-au folosit ca arme împotriva unor ţinte simbolice din Statele Unite ale Americii.  

Două dintre avioane s-au prăbuşit în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, provocând moartea a peste 2.606 de oameni şi distrugerea totală a clădirilor. 

Un al treilea avion a lovit clădirea Pentagonului din Washington, D.C., ucigând 125 de persoane. 

Al patrulea avion, care se îndrepta spre Capitoliu sau Casa Albă, s-a prăbuşit pe un câmp din Pennsylvania, după ce pasagerii şi echipajul au încercat să-l recupereze de la terorişti. Toţi cei 39 de oameni de la bord au murit.  

Tom Brokaw, un jurnalist american care tocmai a asistat la prăbuşirea unuia dintre turnurile World Trade Center, a declarat „Teroriştii au declarat război Americii”.

La 16 septembrie 2001, la Camp David , preşedintele american George W. Bush a folosit pentru prima oară expresia război împotriva terorismului. 

„Acesta (terorismul) este un nou tip de...un nou tip de rău. Şi înţelegem. Şi poporul american începe să înţeleagă. Această cruciadă, acest război împotriva terorismului va dura ceva timp. Iar poporul american trebuie să aibă răbdare. O să am răbdare”.

La 20 septembrie 2001, în timpul unui discurs televizat la o sesiune comună a Congresului, George Bush a spus: „Războiul nostru împotriva terorii începe cu Al Qaeda, dar nu se termină aici. Nu se va sfârşi până când fiecare terorist. grup de acoperire globală a fost găsit, oprit şi învins” .  

Pe 21 septembrie, Bush a spus: „Fie eşti cu noi, fie cu teroriştii”.

Astăzi, la 22 de ani de la acele evenimente tragice, ne amintim de victimele inocente şi de eroii care şi-au sacrificat viaţa pentru a salva pe alţii. Comemorăm şi reconstrucţia World Trade Center, care a devenit un simbol al rezilienţei şi al speranţei.

Lumea liberă îşi exprimă recunoştinţa faţă de cei care luptă pentru apărarea libertăţii şi securităţii spaţiului euro-atlantic. Nu va fi uitată niciodată ziua de 11 septembrie 2001 şi lumea liberă nu va ceda niciodată în faţa terorismului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici