140 de morţi în Filipine, în urma unei furtuni tropicale - GALERIE FOTO

Bilanţul furtunii tropicale care a afectat capitala statului Filipine, Manila, şi zonele învecinate, provocând inundaţii grave, a ajuns la 140 de morţi, iar 32 de persoane sunt date dispărute, a anunţat luni Guvernul.

69 afișări
Imaginea articolului 140 de morţi în Filipine, în urma unei furtuni tropicale - GALERIE FOTO

140 de morţi în Filipine, în urma unei furtuni tropicale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

"Bilanţul este în prezent de 140 de morţi", a declarat ministrul Apărării, Gilberto Teodoro, precizând că 32 de persoane sunt în continuare date dispărute.

Precedentul bilanţ anunţa moartea a 100 de persoane.

Pe de altă parte, 451.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele, a precizat Centrul de coordonare pentru catastrofele naţionale.

Manila, oraş cu 12 milioane de locuitori, unde a fost decretată stare de catastrofă naturală, a fost inundată sâmbătă, în urma ploilor torenţiale care au durat nouă ore, după trecerea furtunii tropicale Ketsana.

Acestea sunt cele mai puternice ploi care au afectat capitala şi împrejurimile în ultimii 40 de ani.

Guvernul a recunoscut luni că serviciile de intervenţie, care încearcă să se ocupe de cele mai grave cazuri, sunt "depăşite" de situaţie.

"Ne concentrăm pe operaţiunile enorme de salvare. Însă sistemul este depăşit, autorităţile locale sunt depăşite", a declarat directorul Centrului de coordonare pentru catastrofe naţionale, Anthony Golez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici