15 morţi, în incidentul armat de la o şcoală din Germania (Video)

Atacul produs miercuri într-un colegiu din oraşul german Winennden, din apropiere de Stuttgart, s-a soldat cu moartea a 16 persoane, inclusiv a atacatorului, un adolescent în vârstă de 17 ani, a anunţat ministrul de Interne al landului Baden-Wurtemberg, Heribert Rech.

222 afișări
Imaginea articolului 15 morţi, în incidentul armat de la o şcoală din Germania (Video)

15 morţi, în incidentul armat de la o şcoală din Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bilanţul masacrului de miercuri, dintr-o şcoală germană a fost revizuit la 16 morţi în cursul după-amiezii, poliţia explicând că s-a înşelat anunţând moartea unui elev rănit.

Tânărul, Tim K., îmbrăcat în negru, a pătruns în colegiul Albertville în jurul orei locale 09.30 (10.30 ora României) şi a deschis focul imediat, provocând moartea a nouă elevi cu vârste între 15 şi 17 ani şi a trei profesori, printre care şi o femeie care era angajată aici de patru săptămâni, potrivit poliţiei. Ulterior, un al zecelea elev a decedat din cauza rănilor suferite, a anunţat poliţia.

După ce a fugit, el a mai ucis trei trecători, conform aceleiaşi surse. Tânărul a luat ulterior o maşină şi a fost prins la circa 40 de kilometri depărtare. Adolescentul a murit într-un schimb de focuri cu poliţia, după ce a rănit doi poliţişti, a declarat oficialul în faţa presei.

"Agresorul a dschis pur şi simplu focul", în jurul său, potrivit unui martor citat de postul de televiziune NTV.

"Acesta îşi încărca arma în mod constant. Primii poliţişti ajunşi la faţa locului au descoperit cadavrele în două săli de clasă", a explicat şeful poliţiei, Konrad Gelden.

"Agresorul voia să distrugă toată şcoala", a declarat ministrul de Interne al landului Baden-Wurtemberg, Heribert Rech.

"Nu exista nimic special în antecedentele sale, nimic care să sugereze că ar fi posibil aşa ceva", a adăugat acesta.

Cancelarul Angela Merkel s-a declarat "profund şocată şi îngrozită", potrivit purtătorului său de cuvânt, Ulrich Wilhelm. La rândul său, preşedintele Horst Koehler şi-a exprimat "treisteţea", adăugând că este alături de "victime şi familiile lor".

Tânărul a folosit o armă care aparţinea părinţilor săi, care aveau 18 astfel de exemplare, potrivit presei locale.

Mai multe persoane au fost de asemenea rănite, fără ca numărul acestora să se ştie cu exactitate.

Sute de poliţişti au cercetat împrejurimile, inclusiv domiciliul suspectului, a cărui mamă se afla la coafor.

Atacul aminteşte de un altul petrecut în Germania la 26 aprilie 2002, când 16 persoane, (dintre care 12 profesori) au fost ucise în liceul Erfurt de un elev, în vârstă de 19 ani, care ulterior s-a sinucis.

Legile privind posesia armelor de foc au fost înăsprite în urma acestui incident.

În noiembrie 2006, o dramă similară a fost evitată la limită la Emsdetten (nord-vest), când un fost elev deprimat, îmbrăcat în negru şi purtând asupra sa explozibili, a intrat în liceu şi a rănit 37 de persoane, apoi s-a sinucis.

Două luni mai devreme, un tânăr de 22 de ani l-a ucis pe directorul unui liceu şi a rănit o persoaneă din Freising, în apropiere de Munchen.

Tatăl presupusului atacator ar fi un om de afaceri

Tatăl presupusului atacator ar fi un om de afaceri, a cărui locuinţă a fost percheziţionată de poliţie, relatează Der Spiegel, în ediţia electronică.

Unităţi speciale ale poliţiei au efectuat o percheziţie la domiciliul acestuia şi o interoghează pe mama suspectului, conform Der Spiegel. Tânărul a frecventat şcoala până anul trecut, scrie publicaţia.

Potrivit CNN, atacul a durat aproximativ două minute.

Potrivit postului de ştiri N-TV, numeroşi părinţi ai elevilor s-au adunat în jurul şcolii. "Puteţi vedea şocul şi oroarea în ochii oamenilor", a declarat un martor.

Atacul a avut loc la şcoala Albertville din Winnenden. În şcoli de acest tip învaţă elevi cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani.

Video stirileprotv.ro

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici