16 membri ai reţelei al-Qaida au evadat de la o închisoare din Irak

Şaisprezece membri ai reţelei al-Qaida au evadat de la închisoarea din Tikrit în noaptea de miercuri spre joi furişându-se pe la toalete, a anunţat un ofiţer din cadrul comandamentului comun militar şi de poliţie al provinciei Salaheddin.

21 afișări
Imaginea articolului 16 membri ai reţelei al-Qaida au evadat de la o închisoare din Irak

16 membri ai reţelei al-Qaida au evadat de la o închisoare din Irak (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Unul dintre aceştia a fost prins, dar ceilalţi 15 sunt daţi în continuare în urmărire, a precizat el.

"Şaisprezece deţinuţi, membri ai reţelei al-Qaida, au reuşit să evadeze de la una din închisorile din centrul oraşului Tikrit" (situat la 180 de kilometri nord de Bagdad), potrivit militarului.

"Deţinuţii, dintre care cinci condamnaţi la moarte, au demontat o fereastră din toalete, apoi au trecut peste zidul închisorii urcându-se pe schela unui turn de supraveghere", a adăugat el.

Poliţia şi armata din Tikrit a fost trimisă pentru a-i găsi pe evadaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici