18 persoane, reţinute în Turcia pentru că au „lăudat” terorismul

18 persoane au fost reţinute de poliţiştii din Turcia pentru că au „lăudat” terorismul. Oamenii sunt acuzaţi că i-au lăudat pe cei care au contribuit la uciderea a 18 militari turci. Aceştia au murit în timpul unor confruntări cu militanţi kurzi.

149 afișări
Imaginea articolului 18 persoane, reţinute în Turcia pentru că au „lăudat” terorismul

18 persoane, reţinute în Turcia pentru că au „lăudat” terorismul

Poliţia turcă a reţinut 18 persoane, au anunţat luni autorităţile, potrivit Reuters.

Ministrul de Interne, Ali Yerlikaya, a transmis pe reţelele de socializare că poliţia a reţinut persoanele pentru „lăudarea unei organizaţii teroriste”, „răspândirea propagandei teroriste” şi „împrăştierea informaţiilor false” despre operaţiunile Turciei în Irak.

De asemenea, au fost emise mandate de arestare pentru alte 19 persoane din Turcia şi 133 din străinătate, a adăugat Yerlikaya.

Nouă soldaţi turci au murit vineri în confruntările cu membrii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în nordul Irakului. Ulterior, Ankara a atacat aerian zone din Irak şi din Siria.

PKK este desemnat grup terorist de Turcia, SUA şi UE şi Uniunea Europeană. Grupul s-a format în 1984 şi luptă pentru drepturile etnicilor kurzi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici