230.000 de morţi în urma cutremurului din Haiti

Guvernul haitian a anunţat că bilanţul victimelor cutremurului care s-a produs în ianuarie a ajuns la 230.000 de morţi, cu 18.000 mai mulţi decât estimările anterioare, relatează BBC News Online.

22 afișări
Imaginea articolului 230.000 de morţi în urma cutremurului din Haiti

230.000 de morţi în urma cutremurului din Haiti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numărul morţilor în urma cutremurului de la 12 ianuarie se apropie de cel al valului tsunami din 2004, care s-a soldat cu moartea a 250.000 de persoane.

Ministrul Comunicaţiilor, Marie-Laurence Jocelyn Lassegue, a declarat că bilanţul nu este final, fiind înregistraţi circa 300.000 de răniţi. Ultimele cifre nu includ cadavrele înhumate de familii în cimitire private.

Aniversarea a o lună de la cutremurul devastator va fi marcată prin rugăciuni şi post.

Potrivit BBC, odată cu apropierea sezonului ploios, există o îngrijorare tot mai mare că lipsa de corturi şi adăposturi provizorii ar putea favoriza izbucnirea unor epidemii. În cea mai mare dintre taberele înfiinţate în capitala Port-au-Prince după dezastru, oamenii trăiesc în continuare în corturi din pânză, susţinute de stâlpi din lemn.

Potrivit oficialilor agenţiilor de ajutorare, există un plan de a caza mii de cetăţeni din categoriile cele mai vulnerabile în corturi înainte de începerea ploilor, dar instalarea mai multor corturi în taberele supraaglomerate întâmpină numeroase probleme.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici