276 de indieni blocaţi de mai multe zile pe un aeroport francez pentru o anchetă privind traficul de persoane au plecat către India

  • În timp ce pasagerii se îndreptau spre Nicaragua, au fost ţinuţi blocati într-un aeroport francez.
  • Un avion charter, blocat în Franţa pentru o investigaţie privind traficul de persoane, aduce eliberarea pentru 276 de cetăţeni indieni.
603 afișări
Imaginea articolului 276 de indieni blocaţi de mai multe zile pe un aeroport francez pentru o anchetă privind traficul de persoane au plecat către India

Sursa foto: AP

Un avion charter care a fost oprit în Franţa din cauza unei anchete privind traficul de persoane a plecat în cele din urmă către India, transportând 276 de pasageri indieni. Destinaţia iniţială era Nicaragua, dar pasagerii au fost blocaţi la Aeroportul Vatry din Champagne timp de patru zile. Avionul Legend Airlines A340 a decolat după ce echipajul şi pasagerii au urcat la bord, cu 25 de persoane care au solicitat azil în Franţa, în timp ce cei 276 cetăţeni au plecat către Mumbai.

Printre pasageri se afla un copil de 21 de luni şi mai mulţi minori neînsoţiţi. Cei doi pasageri iniţial reţinuţi în cadrul anchetei privind traficul de persoane au fost eliberaţi şi numiţi ”martori asistaţi” conform legii franceze, permiţând o investigaţie ulterioară.

Avionul, care a făcut o oprire în Vatry în drumul său de la Aeroportul Fujairah din Emiratele Arabe Unite către Managua, Nicaragua, a fost oprit de poliţie pe baza unui pont anonim privind un posibil transport de victime ale traficului de persoane. Autorităţile franceze investighează scopul iniţial al zborului şi au deschis o anchetă judiciară privind activităţile unui grup criminal organizat care ajută străinii să intre sau să rămână ilegal într-o ţară, potrivit biroului procurorului.

Aeroportul Vatry a fost folosit ca un tribunal improvizat pentru audieri de urgenţă, unde unii avocaţi au protestat împotriva modului în care autorităţile au gestionat situaţia şi drepturile pasagerilor, sugerând că poliţia şi procurorii au reacţionat excesiv la informaţia anonimă. Ambasada Indiană a mulţumit oficialilor francezi pentru facilitarea întoarcerii indienilor, iar autorităţile franceze au lucrat în Ajunul Crăciunului şi dimineaţa de Crăciun pentru formalităţile necesare plecării pasagerilor din Franţa, conform procurorului regional Annick Browne, citată de Associated Press.

În Franţa, străinii pot fi reţinuţi timp de patru zile într-o zonă de tranzit pentru investigaţii ale Poliţiei, după care un judecător special trebuie să decidă dacă prelungeşte detenţia la opt zile. Avocatul Legend Airlines, Liliana Bakayoko, a declarat că unii pasageri nu doreau să meargă în India, deoarece plătiseră pentru o excursie turistică în Nicaragua.

Compania aeriană a negat orice implicare în traficul de persoane. Guvernul SUA a desemnat Nicaragua drept una dintre ţările care nu îndeplinesc standardele minime pentru eliminarea traficului de persoane. Nicaragua a fost, de asemenea, folosită ca rampă de lansare pentru cei care fug de sărăcie sau conflict, datorită cerinţelor de intrare relaxate sau fără viză pentru unele ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici