Alexei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, a fost găsit în Siberia

Criticul Kremlinului, Alexei Navalnîi este în viaţă şi este reţinut într-o colonie penală din Siberia, potrivit purtătorului său de cuvânt. „L-am găsit pe Alexei Navalny”, a spus Kira Yarmysh pe 25 decembrie, adăugând că acesta se află într-o colonie penală din nordul Rusiei, potrivit BBC.

10090 afișări
Imaginea articolului Alexei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, a fost găsit în Siberia

Alexei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, a fost găsit în Siberia

Echipa lui Navalnîi nu a mai reuşit să comunice cu el din 6 decembrie, după ce a fost mutat dintr-o închisoare în care era ţinut anterior.

Navalnîi, considerat unul dintre principalii oponenţi ai lui Vladimir Putin, este închis din 2021.

„Avocatul lui l-a văzut astăzi. Alexei este bine”, a scris Yarmysh pe aplicaţia Telegram. Ea a spus că a fost mutat în colonia penală IK-3 din Kharp din districtul autonom Yamalo-Nenets, în nordul Rusiei. El fusese ţinut anterior în Melekhovo, la 235 km est de Moscova.

Asistentul lui Navalnîi, Ivan Zhadov, a spus că colonia este una dintre „cele mai îndepărtate colonii” din Rusia, cu condiţii „dure”. El a adăugat că mutarea lui Navalnîi a demonstrat modul în care „sistemul tratează deţinuţii politici, încercând să-i izoleze şi să-i suprime”.

Echipa lui devenise din ce în ce mai îngrijorată după ce el nu s-a prezentat la mai multe şedinţe de judecată.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici