Zeci de deputaţii democraţi au fugit din Texas pentru a împiedica adoptarea unei legi dorită de majoritatea republicană

  • Legea autorizează arestarea oficialilor aleşi care sunt absenţi în timpul şedinţelor de vot şi pot fi aduşi cu forţa, dacă este nevoie.
  • Legea pe care democraţii din Texas refuză să o voteze se referă la interzicerea votului „drive-in” sau prin poştă şi la stabilirea a numeroase restricţii asupra timpului de vot.
1798 afișări
Imaginea articolului Zeci de deputaţii democraţi au fugit din Texas pentru a împiedica adoptarea unei legi dorită de majoritatea republicană

50 de deputaţii democraţi au fugit din Texas pentru a împiedica adoptarea unei legi electorale

Peste 50 de deputaţi democraţi din Texas şi-au părăsit statul din sudul Statelor Unite pentru a împiedica adoptarea unei legi electorale, dorită de majoritatea republicană, relatează Le Figaro.
 
Legea autorizează arestarea oficialilor aleşi care sunt absenţi în timpul şedinţelor de vot şi pot fi aduşi cu forţa, dacă este nevoie. Acesta este motivul pentru care cei 50 de deputaţi au ales să plece într-o zonă în care poliţia din Texas nu are autoritatea de a acţiona, mai exact la Washington.
 
„Eu şi colegii mei democraţi părăsim statul pentru a preveni atingerea unui cvorum şi pentru a împiedica proiectul de lege pentru restricţionarea votului în Texas”, a declarat într-un tweet James Talarico, deputat democrat în Camera Reprezentanţilor din Texas.
 
Vicepreşedintele american Kamala Harris a făcut o escală în timpul unei călătorii în Michigan pentru a saluta aceşti oficiali aleşi „care apără drepturile tuturor americanilor şi tuturor texanilor de a-şi exprima vocea prin vot, fără obstacole”. 
 
Guvernatorul republican din Texas, Greg Abbott, i-a atact dur pe cei care au părăsit statul.
 
"Decizia democraţilor din Texas de a împiedica îndeplinirea cvorumului dăunează texanilor care i-au ales. În timp ce traversează ţara în avioane private confortabile, lasă în urmă probleme nerezolvate”, a spus acesta într-un comunicat.
 
Legea pe care democraţii din Texas refuză să o voteze se referă la interzicerea votului „drive-in” sau prin poştă şi la stabilirea a numeroase restricţii asupra timpului de vot.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici