93 de români şi familiile lor au fost evacuaţi din Fâşia Gaza

93 de români şi membri de familie ai acestora au ieşit din Fâşia Gaza prin punctul de frontieră Rafah (Republica Arabă Egipt) şi se află pe teritoriul egiptean, în drum spre Cairo, a precizat, în noaptea de marţi spre miercuri, Ministerul Afacerilor Externe.

142 afișări
Imaginea articolului 93 de români şi familiile lor au fost evacuaţi din Fâşia Gaza

93 de români şi familiile lor au fost evacuaţi din Fâşia Gaza

Cei 93 de cetăţeni români şi familiile acestora au fost preluaţi din punctul de trecere a frontierei Rafah de către reprezentanţii Ambasadei României în R.A. Egipt şi sunt însoţiţi până la Cairo de către o echipă mobilă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză a MAE.

Cetăţenii evacuaţi urmează să ajungă în România prin intermediul unor zboruri speciale.

„MAE continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi egiptene în vederea facilitării evacuării şi a celorlalţi cetăţeni, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate. Totodată, o echipă consulară mobilă a Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză, dotată cu mijloace mobile de acordare a asistenţei consulare, rămâne disponibilă în zona punctului de trecere Rafah pentru a oferi asistenţă consulară în continuare. MAE subliniază că situaţia de securitate din regiune se menţine complexă şi volatilă, ceea ce implică adaptarea constantă a planurilor de evacuare, în funcţie de factorii din teren, astfel încât siguranţa persoanelor evacuate să nu fie pusă în pericol”, a transmis ministerul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici