A început realegerea lui Putin în fruntea Rusiei. S-a dat startul votului în regiunile ocupate de ruşi în Ucraina

Alegerile prezidenţiale anticipate au început astăzi în regiunile de sud ale Ucrainei ocupate de ruşi.

673 afișări
Imaginea articolului A început realegerea lui Putin în fruntea Rusiei. S-a dat startul votului în regiunile ocupate de ruşi în Ucraina

A început realegerea lui Putin în fruntea Rusiei. S-a dat startul vot în regiunile ocupate de ruşi în Ucraina

Alegerile prezidenţiale anticipate au început astăzi, transmite agenţia de presă de stat Tass, explicând că oficialii electorali vor merge din uşă în uşă cu buletine de vot şi cu urne, pentru că acestea sunt „zone greu accesibile”.

Votarea are loc în regiunile ucrainene controlate de ruşi: Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson. Primii care vor vota vor fi cei care locuiesc în apropierea frontului şi militarii, a informat Tass.

Operaţiunile de vot anticipat pentru alegerile prezidenţiale din Rusia au început în zonele ocupate din regiunea ucraineană Zaporojie, le-a confirmat jurnaliştilor preşedintele Comisiei Electorale din această regiune, Galina Katiuşcenko, citată de agenţia de presă Tass.

Cu urna din uşă-n uşă

„Oamenii care locuiesc lângă linia frontului şi membrii militarilor vor fi primii care vor vota”, a spus ea, explicând că membrii Comisiei Electorale vor merge la casele alegătorilor cu urne şi cu buletine de vot.

Alegătorii vor putea prezenta paşapoarte ruseşti sau ucrainene.

Rusia a anexat patru regiuni ucrainene parţial ocupate într-un referendum fals derulat în septembrie 2022 şi ale cărui rezultat n-a fost recunoscut la nivel internaţional. Şi atunci, urnele de vot au mers din uşă în uşă, escortate de oameni înarmaţi.

Alegerile prezidenţiale din Rusia vor avea loc pe parcursul a trei zilei, între 15 şi 17 martie.

Preşedintele Vladimir Putin este practic singurul candidat într-o ţară în care orice formă de opoziţie este pedepsită cu închisoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici