Abdel Fattah al-Sisi a recunoscut că Egiptul cooperează cu Israelul în peninsula Sinai

Preşedintele egipteam Abdel Fattah al-Sisi a recunoscut într-un interviu pentru postul de televiziune american CBS că Egiptul cooperează cu Israelul în cadrul operaţiunilor de securitate din peninsula Sinai.

369 afișări
Imaginea articolului Abdel Fattah al-Sisi a recunoscut că Egiptul cooperează cu Israelul în peninsula Sinai

Abdel Fattah al-Sisi a recunoscut că Egiptul cooperează cu Israelul în peninsula Sinai

Administraţia de la Cairo a cerut postului de televiziune să nu difuzeze interviul. Faptul că preşedintele egiptean a recunoscut această colaborare este considerat un subiect sensibil în Egipt.

Întrebat dacă această cooperare este „cea mai apropiată şi profundă” pe care Egiptul o are cu Israelul, preşedintele a răspuns: „Da, este corect”.

„Forţele aeriene au nevoie uneori să treacă spre partea Israelului. De aceea avem o coordonare amplă cu autorităţile din Israel”, a declarat Sisi pntru CBS.

Combaterea militanţilor şi reinstaurarea păcii au fost promisiunile făcute de al-Sisi în timpul campaniei electorale. Acesta a fost reales în funcţie în luna martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici