Accesul BP la rezervele libiene de petrol, motivul eliberării autorului atentatului de la Lockerbie

La eliberarea din închisoare a celui care a aruncat în aer o aeronavă Pan Am, în 1988, nu ar fi contat într-atâta „motivele umanitare” (teroristul suferă de cancer în fază terminală), ci faptul că fostul premier Tony Blair a negociat cu liderul libian, Muammar Gaddafi, un „preţ al sângelui”, a dezvăluit The Daily Mail, citat de Gândul.

15 afișări
Imaginea articolului Accesul BP la rezervele libiene de petrol, motivul eliberării autorului atentatului de la Lockerbie

Fostul premier britanic Tony Blair şi liderul libian Muammar Gaddafi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În schimbul unei eventuale eliberări a atentatorului, British Petroleum (BP) obţinea acces la vastele rezerve de ţiţei ale Libiei, au convenit, la o reuniune dintr-un cort din deşert, Blair şi Gaddafi, în urmă cu doi ani.

Citeşte mai multe despre motivele eliberării autorului atentatului de la Lockerbie pe www.gandul.info.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici