ACCIDENT AVIATIC ÎN SUDAN: Peste 30 de morţi în urma exploziei unui avion, după aterizare. Un ministru, printre victime

Cei 31 de pasageri ai unui avion care transporta o "delegaţi oficială" către statul sudanez Kordofan-Sud pentru a sărbători Aid el-Fitr au murit duminică în explozia aparatului în care se aflau, a anunţat Autoritatea aviaţiei civile.

807 afișări
Imaginea articolului ACCIDENT AVIATIC ÎN SUDAN: Peste 30 de morţi în urma exploziei unui avion, după aterizare. Un ministru, printre victime

Peste 30 de morţi în urma exploziei unui avion în Sudan (Imagine: Mediafax Foto)

"Toţi pasagerii de la bord au murit", a declarat Abdelhafiz Abdelrahim, purtătorul de cuvânt al acestei autorităţi.

Un ministru sudanez figurează printre victimele "accidentului" unui avion care transporta duminică o delegaţie oficială către statul sudanez Kordofan-Sud, devastat de o revoltă armată, pentru a celebra Aid el-Fitr, a anunţat agenţia oficială Suna, citată de AFP.

"Preşedinţia republicii deplânge decesul ministrului pentru Afaceri Religioase (Ghazi al-Saddiq) şi a altor persoane ucise într-un accident de avion în această dimineaţă la Talodi", a anunţat agenţia. 

Al-Saddiq a devenit ministru pentru Afaceri Religioase în urma unei remanieri a Cabinetului în iulie. Anterior, el deţinuse portofoliul Turismului şi Antichităţilor.

Avionul efectua manevrele de aterizare în oraşul Talodi în jurul orei locale 08.00 (08.00 ora României), când "s-a auzit o explozie şi avionul a fost distrus", a adăugat el, fără să poată oferi detalii despre originea exploziei.

Agenţia Suna anunţase anterior că un "avion cu 26 de pasageri la bord, inclusiv miniştri, s-a prăbuşit în apropiere de Talodi".

Talodi este un oraş strategic din Kordofan-Sud, în apropiere de frontiera sud-sudaneză, în jurul căreia armata sudaneză şi rebelii se confruntă de mai multe luni. El este unul dintre principalele câmpuri de bătălie între Guvernul de la Khartoum şi rebelii din Mişcarea populară de eliberare a Sudanului - aripa de nord.

Accidentele de avion sunt destul de frecvente în Sudan, unde flota este învechită şi unde compania aeriană figurează pe lista transportatorilor interzişi în UE deoarece nu respectă normele de securitate.

 

Avionul a aterizat în oraşul Talodi în jurul orei locale 08.00 (08.00 ora României) în momentul în care "s-a auzit o explozie şi avionul a fost distrus", a adăugat el.

Abdelrahim nu a putut furniza detalii despre originea exploziei.

Accidentele de avion sunt destul de frecvente în Sudan, unde flota este învechită şi unde compania aeriană naţională figurează pe lista transportatorilor aerieni interzişi în Uniunea Europeană pentru că nu respectă normele de securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici