Accidentul naval din Baltimore. Nava a emis apel de urgenţă, iar traficul din port a fost suspendat

  • Nava care a lovit podul din Baltimore a emis un apel de urgenţă şi a încercat a aruncat ancora, au anunţat anchetatorii.
  • În paralel, traficul prin portul american a fost suspendat.
  • Preşedintele SUA, Joe Biden, se va adresa americanilor despre subiect.
1543 afișări
Imaginea articolului Accidentul naval din Baltimore. Nava a emis apel de urgenţă, iar traficul din port a fost suspendat

Nava Dali a aruncat ancora în cadrul unei proceduri de urgenţă înainte de a lovi Podul Francis Scott Key, a anunţat Autoritatea Portuară din Singapore. Nava, care este deţinută de Grace Ocean Pte din Singapore, şi-a pierdut propulsia şi nu a putut să menţină cursul dorit, a adăugat instituţia, potrivit BBC.

Mai devreme, oficialii au confirmat că nava şi-a pierdut puterea electrică şi că membrii echipajului au emis un apel de urgenţă.

Autorităţile locale au decis să suspende traficul naval pe termen nelimitat.

„În acest moment traficul naval este suspendat, nu ştim cât timp. De îndată ce se va stabili acest lucru, vom oferi o actualizare", au transmis reprezentanţii Portului Baltimore.

Preşedintele SUA, Joe Biden, se va adresa americanilor marţi în legătură cu prăbuşirea podului din Baltimor, a anunţat echipa de comunicare de la Casa Albă. Anterior, Biden a ordonat ca toate resursele federale să fie puse la dispoziţie echipelor care acţionează în port.

Nava de marfă s-a izbit marţi dimineaţă de podul cu patru benzi din portul american Baltimore. O înregistrare video arată cum nava a intrat în pod în timpul dimineţii.

Salvatorii caută supravieţuitori deoarece podul s-a prăbuşit aruncând maşini şi oameni în râu. Salvatorii au scos din apă doi supravieţuitori, dintre care unul în „stare foarte gravă”. Oficialii din Baltimore au declarat că cel puţin şapte vehicule au plonjat în apă, dar nu au putut oferi o cifră exactă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici