Acord: Africa de Sud va trimite zeci de gheparzi în India

Africa de Sud a semnat un acord cu India pentru a reintroduce zeci de gheparzi în ţara din Asia, în vreme ce alte opt feline au fost trimise din Namibia în 2022.

388 afișări
Imaginea articolului Acord: Africa de Sud va trimite zeci de gheparzi în India

Acord: Africa de Sud va trimite zeci de gheparzi în India

Primul lot de 12 gheparzi va fi transportat cu avionul în februarie, potrivit unui anunţ al departamentului de mediu din Africa de Sud citat de CNN. Planul este de a reloca „încă 12 animale anual pentru următorii opt până la 10 ani".

Scopul este de a „atinge o serie de obiective ecologice", inclusiv restabilirea rolului ghepardului în India.

Ghepardul a fost declarat dispărut în India în 1952, fiind singurul carnivor de talie mare din ţară care a avut această soartă. Potrivit unei declaraţii a Ministerului indian al Mediului, dispariţia a fost rezultatul vânătorii excesive şi al pierderii habitatului.

În prezent, gheparzii se găsesc în Africa de Sud şi de Est, în special în Namibia, Botswana, Kenya şi Tanzania, potrivit Fondului Mondial pentru Natură (WWF).

În trecut, aceste animale aveau o arie de răspândire mult mai mare. Gheparzii cutreierau tot Orientul Mijlociu şi India centrală, precum şi cea mai mare parte a Africii subsahariene. Pierderea habitatului, braconajul şi conflictele cu oamenii au redus foarte mult populaţiile lor.

În prezent, mai puţin de 7.000 de gheparzi au rămas în sălbăticie, potrivit WWF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici