Acord privind necesitatea schimbării strategiei din Irak - AFP

Congresmenii au ajuns la un consens în privinţa necesităţii de a modifica strategia Statelor Unite în Irak, însă nu există un punct de vedere unitar despre măsurile care ar trebui adoptate, unii membri ai Legislativului încercând în special să reducă prerogativele prezidenţiale, transmite AFP.

1 afișare

Democraţii, care au suferit deja un eşec în încercarea de a obţine retragerea trupelor din Irak, nu au reuşit deocamdată să strângă numărul necesar de voturi pentru a-l constrânge pe preşedintele George W. Bush, în pofida faptului că a obţinut sprijinul unor republicani.

O serie de proiecte au fost depuse în Congres, susţinând de la retragerea imediată din Irak până la diferite planuri de retragere progresivă.

Peste 12 amendamente, care pun în discuţie strategia din Irak, au fost formulate la proiectul de lege dezbătut în prezent în Senat. Toate acestea au în comun dorinţa ca preşedintele Bush să nu mai gestioneze acest conflict, pe fondul creşterii numărului de victime americane şi a erodării susţinerii din partea opiniei publice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici