Acordul privind cerealele din Marea Neagră va continua în ciuda retragerii Rusiei

Organizaţia Naţiunilor Unite, Turcia şi Ucraina au declarat că vor continua să pună în aplicare un acord privind cerealele din Marea Neagră, cu un plan de tranzit pentru 16 nave luni, în ciuda faptului că Rusia şi-a suspendat participarea la pact.

1848 afișări
Imaginea articolului Acordul privind cerealele din Marea Neagră va continua în ciuda retragerii Rusiei
ONU, NATO, UE şi SUA au îndemnat Rusia să revină asupra deciziei sale de a se retrage din acord.
 
Într-o declaraţie, Centrul Comun de Coordonare (JCC) din Istanbul, unde lucrează personal rus, ucrainean, turc şi al ONU, a precizat că cele trei delegaţii au convenit, de asemenea, ca luni să fie asigurate inspecţii pentru 40 de nave care sunt programate să plece.
 
În urma atacului de la Sevastopol, Kremlinul a declarat că se retrage din acordul privind cerealele negociat de ONU, care permite navelor civile să exporte cereale şi îngrăşăminte din porturile din Marea Neagră. Rusia a afirmat că nu poate "garanta siguranţa navelor civile" care călătoresc în cadrul pactului după atacul asupra flotei sale din Marea Neagră.
 
Cu toate acestea, Zelenski a declarat că Moscova caută un pretext pentru a pune capăt iniţiativei. Aceasta a "agravat în mod deliberat" criza alimentară încă din septembrie, a spus acesta într-un video.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici