Acţionarii Electrica aprobă dividende. La ce valoare totală se ridică

Acţionarii Electrica, companie la care statul român are o deţinere de 49%, au aprobat distribuirea de dividende în valoare de circa 152,8 milioane de lei, în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor de miercuri, conform unui raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti, citat de ZF.

448 afișări
Imaginea articolului Acţionarii Electrica aprobă dividende. La ce valoare totală se ridică

Sursa foto: Facebook / Electrica

Dividendul brut per acţiune este de 0,45 lei, randamentul ajungând astfel la 4,9%, fiind calculat pe baza preţului din 19 aprilie, respectiv 9,18 lei per unitate, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

Data plăţii dividendelor aferente exerciţiului financiar încheiat anul trecut este pe 17 iunie 2022. Profitul contabil rămas după deducerea impozitului pe profit la data de 31 decembrie 2012 ajunge la aproximativ 322 de milioane de lei.

Veniturile companiei s-au majorat cu 10% anul trecut, la 7,2 miliarde de lei. Totodată, Electrica a avut pierderi la nivel consolidat de 553 de milioane de lei în 2021, de la un profit net de 338 de milioane de lei în anul precedent.

Tot miercuri, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Electrica (AGEA), acţionarii Electrica au aprobat plafonul de până la 900 de milioane de lei pentru emisiunile de bonduri din intervalul 2022-2023, care vor putea fi denominate în lei şi alte valute.

Obligaţiunile pot fi emise pe piaţa de capital din România „pe baza unei structuri flexibile, cu o rată a dobânzii fixă sau variabilă (inclusiv cu posibilitatea includerii unui mecanism de tipul step-up sau step-down pentru cazul obligaţiunilor ale căror termeni şi condiţii vor fi corelaţi cu obiectivele de sustenabilitate ale Electrica), prin una sau mai multe emisiuni separate”, se arată în document.

Obligaţiunile vor fi nominative, neconvertibile, negarantate, în formă dematerializată prin înscriere în cont, vor face parte din aceeaşi clasa de valori mobiliare, putând fi emise pe o maturitate maximă de pana la 7 ani si se vor vinde prin oferta de vânzare adresată investitorilor instituţionali.

Acţiunile EL se apreciau miercuri, la 15:30, cu 0,11%, pe fondul unor tranzacţii de 94.000 de lei, arată datele BVB. Societatea atingea o valoare de piaţă de circa 3,2 miliarde de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici