Acuzaţie gravă: Coreea de Nord fură date personale de pe internet în toată lumea

  • Ministrul de Externe de la Seul vorbeşte despre „o ameninţare serioasă la adresa întregului ecosistem IT global”.
  • Coreea de Nord a falsificat cel mai mare portal de internet din Coreea de Sud, Naver.
  • Operaţiunea de tip phishing vizează colectarea de date personale.
950 afișări
Imaginea articolului Acuzaţie gravă: Coreea de Nord fură date personale de pe internet în toată lumea

Acuzaţie gravă: Coreea de Nord fură date personale de pe internet în toată lumea

Serviciile secrete din Seul au dat alarma. Potrivit Serviciului Naţional de Informaţii (NIS), Phenianul a controlat online un site de phishing care reproducea pagina principală a motorului de căutare din Coreea de Sud, inclusiv secţiunile dedicate ştirilor, bursei şi zonei imobiliare.

Naver este una dintre cele mai mari companii de tehnologie din Coreea de Sud care oferă servicii folosite de navigatorii pe internet, inclusiv un instrument de cartografiere, metode de plată, dar şi bloguri şi forumuri.

Site-ul falsificat, identificat de serviciile secrete sud-coreene ca naverportal.com, a fost conceput pentru a sparge ID-urile de utilizator şi parolele Naver şi pentru a oferi Phenianului acces la informaţii personale valoroase, a declarat NIS într-un comunicat.

„Pe măsură ce metodele de hacking ale Coreei de Nord împotriva noastră devin din ce în ce mai sofisticate, îndemnăm pe toată lumea să fie extrem de vigilentă şi să întrerupă accesul, dacă observă că pagina nu conţine URL-ul standard al domeniului de conectare al Naver”, a adăugat NIS.

Ar fi furat 1,7 miliarde de dolari în criptomonede, în 2022

Ministerul de Externe sud-coreean a explicat într-o declaraţie: „Coreea de Nord conduce atacuri cibernetice în toate direcţiile, inclusiv furtul de criptomonede şi piratarea informaţiilor sensibile, în întreaga lume”.

Această activitate „nu numai că provoacă daune materiale întreprinderilor şi persoanelor nevinovate, dar reprezintă şi o ameninţare serioasă pentru întregul ecosistem IT global”, continuă.

Potrivit oficialilor de la Seul, Tokyo şi Washington, Coreea de Nord a furat până la 1,7 miliarde de dolari în criptomonede în 2022 şi şi-a susţinut programele de arme, în parte, prin colectarea de informaţii prin „activităţi cibernetice rău intenţionate”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici