Acuzaţii la nivel înalt: Georgia învinuieşte un fost demnitar de complot. Ucraina este bănuită de implicare în răsturnarea guvernului de la Tbilisi

  • Georgia acuză un fost ministru adjunct de interne că a complotat din Ucraina pentru a răsturna guvernul de la Tbilisi
  • Legăturile cu Kievul rămân reci pe măsură ce Georgia îşi adânceşte relaţiile cu Rusia
674 afișări
Imaginea articolului Acuzaţii la nivel înalt: Georgia învinuieşte un fost demnitar de complot. Ucraina este bănuită de implicare în răsturnarea guvernului de la Tbilisi

Sursa foto: MediafaxFoto

Serviciul de Securitate al Statului a declarat că a monitorizat un grup condus de Giorgi Lortkipanidze, despre care se presupune că lucra ca adjunct al serviciului de informaţii militare ucrainene şi este un fost membru al unui partid pro-occidental din Georgia.

„Conform informaţiilor confirmate şi verificate, punerea în aplicare a planului, elaborat de Giorgi Lortkipanidze, ar implica un grup destul de mare de luptători georgieni aflaţi în Ucraina şi o parte a tinerilor georgieni, de a răsturna guvernul de la Tblisi”, se arată într-un comunicat al serviciului.

La Kiev, purtătorul de cuvânt al ministerului de externe, Oleg Nikolenko, a declarat că Tbilisi „încearcă să demonizeze Ucraina” din motive interne.

„Statul ucrainean nu a intervenit, nu se amestecă şi nu intenţionează să se amestece în afacerile interne ale Georgiei”, a declarat Nikolenko.

Georgia afirma în trecut că se angajează să adere la UE. Când i s-a refuzat statutul de candidat anul trecut, Bruxelles-ul a afirmat că autorităţile georgiene trebuie să reducă polarizarea politică şi să îmbunătăţească instituţiile statului.

Relaţiile cu Europa au avut de suferit şi de la începutul războiului din Ucraina, deoarece Tbilisi a evitat să dea vina pe Moscova, deşi populaţia Georgiei este puternic pro-Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici