Administraţia Biden anunţă o mare reformă în infrastructura de internet a SUA. Milioane de locuinţe vor avea net de mare viteză la preţ redus

Administraţia Biden a anunţat luni că 20 de companii de internet au fost de acord să ofere servicii la preţ redus americanilor cu venituri mici, un program care ar putea face ca zeci de milioane de locuinţe să fie eligibile pentru servicii gratuite prin intermediul unei subvenţii federale deja existente.

411 afișări
Imaginea articolului Administraţia Biden anunţă o mare reformă în infrastructura de internet a SUA. Milioane de locuinţe vor avea net de mare viteză la preţ redus

Pachetul de infrastructură în valoare de 1.000 de miliarde de dolari, adoptat anul trecut de Congres, a inclus o finanţare de 14,2 miliarde de dolari pentru Programul de conectivitate la preţuri accesibile, care oferă subvenţii lunare de 30 de dolari (75 de dolari în unel zone locuite de amerindieni) la serviciul de internet pentru milioane de gospodării cu venituri mici, scrie AP.

Cu noul angajament din partea furnizorilor de internet, aproximativ 48 de milioane de gospodării vor fi eligibile pentru planuri lunare de 30 de dolari pentru servicii de 100 de megabiţi pe secundă, sau de viteză mai mare, ceea ce face ca serviciul de internet să fie plătit integral cu subvenţia guvernamentală dacă se înscriu la unul dintre furnizorii care participă la program.

Biden, în timpul candidaturii sale la Casa Albă şi al promovării proiectului de lege privind infrastructura, a făcut din extinderea accesului la internet de mare viteză în zonele rurale şi în zonele cu venituri mici o prioritate. El a vorbit în repetate rânduri despre familiile cu venituri mici care s-au luptat să găsească un wi-fi fiabil, astfel încât copiii lor să poată participa la şcolarizare la distanţă şi să îşi facă temele la începutul pandemiei de coronavirus.

"Dacă nu am ştiut înainte, acum ştim: Internetul de mare viteză este esenţial", a declarat preşedintele democrat în timpul unui eveniment organizat luna trecută la Casa Albă.

Cele 20 de companii de internet care au fost de acord să reducă tarifele pentru consumatorii eligibili oferă servicii în zone în care locuieşte 80% din populaţia SUA, inclusiv 50% din populaţia rurală, potrivit Casei Albe. Companiile participante care oferă servicii pe teritoriile tribale oferă tarife de 75 de dolari în aceste zone, echivalentul subvenţiei acordate de guvernul federal în aceste zone.

Biden şi vicepreşedintele Kamala Harris urmau să se întâlnească luni cu directori din domeniul telecomunicaţiilor, membri ai Congresului şi alte persoane pentru a evidenţia efortul de îmbunătăţire a accesului la internet de mare viteză pentru gospodăriile cu venituri mici.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici