STUDIU  Adolescenţii trebuie să fie instruiţi dinainte să-şi deschidă conturi pe reţelele de socializare, recomandă Asociaţia Americană de Psihologie

Un studiu sugerează că adolescenţii ar trebui să fie instruiţi înainte de a intra în "jungla" social media, indiferent că este vorba de deschiderea unui cont pe Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat, WhatsApp, TikTok sau Discord.

451 afișări
Imaginea articolului Adolescenţii trebuie să fie instruiţi dinainte să-şi deschidă conturi pe reţelele de socializare, recomandă Asociaţia Americană de Psihologie

Asociaţia Americană de Psihologie (APA) solicită ca adolescenţii să fie instruiţi înainte de a intra în lumea social media, uneori distractivă, dar uneori plină de probleme, potrivit unor noi recomandări publicate marţi.

„Social media nu este nici în mod inerent dăunătoare, nici benefică pentru tinerii noştri”, a declarat Dr. Thema Bryant, preşedintele APA.

La fel cum cerem ca tinerii să fie instruiţi pentru a obţine permisul de conducere, tinerii noştri au nevoie de instruire în utilizarea sigură şi sănătoasă a reţelelor de socializare.

Bryant a adunat un grup consultativ pentru  a formula recomandări privind utilizarea sănătoasă a reţelelor de socializare de către adolescenţi. 

Impunerea unor limitări este importantă şi atunci când vine vorba de conţinut care promovează auto-vătămarea, comportamentul tulburărilor alimentare, discriminarea, ura, cyberbullying-ul sau pe conţinut care se concentrează în principal pe frumuseţea fizică şi sexism, ceea ce ar putea dăuna sănătăţii psihice şi dietei alimentare ale tinerilor.

Recomandările încurajează şi limitările privind momentul în care adolescenţii utilizează social media, astfel încât să nu interfereze cu somnul sau activitatea fizică, transmite CNN

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici