Afişul electoral al lui Sarkozy, "O Franţă puternică", parodiat pe Internet - GALERIE FOTO

Afişul de campanie al lui Nicolas Sarkozy - portretul preşedintelui care are în plan secundar marea luminată de un răsărit de soare şi care are sloganul "O Franţă puternică" - a ajuns joi subiect de glume pe Internet.

1990 afișări
Imaginea articolului Afişul electoral al lui Sarkozy, "O Franţă puternică", parodiat pe Internet - GALERIE FOTO

Afişul electoral al lui Nicolas Sarkozy, "O Franţă puternică", parodiat pe Internet (Imagine:laparodieforte.tumblr.com)

Pagina de Internet http://laparodieforte.tumblr.com a fost creată joi cu scopul de a aduna diferite variante amuzante ale acestui afiş electoral.

GALERIE FOTO

Una dintre variantele afişului foloseşte sloganul "Franţa care se scufundă" şi are nava Costa Concordia naufragiată în fundal. O alta foloseşte sloganul "La uşă" însoţit de o reproducere a tabloului "Radeau de la meduse" (Pluta Meduzei). Alte exemple de variante ale afişului care pot fi găsite pe pagina de Internet sunt: "Franţa face curăţenie" având un burete care înlocuieşte imaginea preşedintelui, "Franc Fort" prezentând-o pe cancelarul german Angela Merkel în locul lui Nicolas Sarkozy; "Dar unde este iahtul lui Bollore?", făcând referire la numele unui om de afaceri bogat, prieten al preşedintelui, care i-a împrumutat iahtul pentru a-şi petrece câteva vacanţe la bordul navei.

Pot fi găsite şi afişe care fac trimitere la alte campanii sau la alţi candidaţi: "Trebuie o Franţă puternică" prezentându-l pe Sarkozy deghizat în Valery Giscard d'Estaing în fundal fiind centrale nucleare, făcând referire la afişul electoral al fostului preşedinte francez folosit în cel de-al doilea tur de scrutin cu ocazia singurului său mandat (1974-1981).

Ca răspuns faţă de atacurile din partea grupărilor de dreapta asupra candidatului socalist şi favorit la alegerile prezidenţiale, Francois Hollande, tineretul socialist a adunat propriile parodii ale afişului electoral al lui Sarkozy pe pagina de Internet www.mafranceforte.com.

"Peisajul marin din fundalul afişului nu este altul decât Marea Egee", susţine un utilizator de Internet. "Datorită difuziilor fişierelor numerice ale afişului şi a unor căutări rapide, s-a putut descoperi fişierul sursă, în care sunt trecute numele şi provenienţa imaginii originale", a adăugat acesta.

"Folosind aceste informaţii am aflat că fotografia din planul îndepărtat, numită «Grecia, nori peste Marea Egee», a fost cumpărată de la banca de imagini TetraImages, unde am găsit fotografia originală. Sarkozy, «Grecia puternică?»", conchide nouvelobs.com.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici