Africa de Sud, "profund întristată" de uciderea ostaticului Pierre Korkie în Yemen

Guvernul de la Pretoria s-a declarat "profund întristat" de moartea ostaticului sud-african în Yemen, profesorul Pierre Korkie, ucis împreună cu un ostatic american într-o operaţiune eşuată a forţelor speciale americane vizând eliberarea lor, a declarat duminică Ministerul de Externe, relatează AFP.

144 afișări
Imaginea articolului Africa de Sud, "profund întristată" de uciderea ostaticului Pierre Korkie în Yemen

Africa de Sud, "profund întristată" de uciderea ostaticului Pierre Korkie în Yemen

"Guvernul sud-african a fost profund întristat când a aflat ieri (sâmbătă) că compatriotul nostru, domnul Pierre Korkie, care era ţinut în captivitate în Yemen de la jumătatea lui 2013, a fost ucis în cursul unei operaţiuni a forţelor speciale americane menite să elibereze ostatici", a afirmat ministerul într-un comunicat.

Transmiţând "cele mai profunde condoleanţe familiei şi prietenilor domnului Korkie", Guvernul a anunţat că trupul acestuia "urmează să fie adus în Africa de Sud luni".

"Guvernul sud-african a avut numeroase iniţiative" în încercarea de a-l elibera pe Korkie, se arată în comunicat.

Asociaţia de caritate sud-africană Gift of the Givers, care negocia pentru eliberarea sa, a afirmat că profesorul urma să fie eliberat duminică, prin intermediul beduinilor, care şi-au negociat ajutorul în schimbul sumei de 200.000 de dolari, o sumă care nu va mai fi plătită.

Guvernul sud-african a transmis condoleanţe cu privire la ostaticul american ucis în cursul operaţiunii. Răpitorii din cadrul Al-Qaida în Peninsula Arabia (AQPA) au ameninţat că-l decapitează.

"Guvernul sud-african condamnă cu fermitate şi fără reţinere orice formă de terorism care conduce invariabil la o suferinţă iraţională şi la moartea unor pesoane nevinovate", se mai arată în comunicat.

Ministerul mai precizează că Maite Nkoana-Mashabane, ministrul sud-african de Externe, a discutat la telefon cu omologul său yemenit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici