Agenţia Europeană pentru Medicamente şi Autoritatea Bancară Europeană, transferate până în noiembrie. Germania şi Franţa neagă informaţia că ar hotărât deja în privinţa noilor sedii EMA şi ABE - Mediafax

Agenţia Europeană pentru Medicamente şi Autoritatea Bancară Europeană, transferate până în noiembrie. Germania şi Franţa neagă informaţia că ar hotărât deja în privinţa noilor sedii EMA şi ABE

Consiliul European a stabilit, joi, că transferul Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) şi al Autorităţii Bancare Europene (ABE), în contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, trebuie efectuat până în luna noiembrie a acestui an, informează site-ul instituţiei europene.

401 afişări

Imaginea articolului Agenţia Europeană pentru Medicamente şi Autoritatea Bancară Europeană, transferate până în noiembrie. Germania şi Franţa neagă informaţia că ar hotărât deja în privinţa noilor sedii EMA şi ABE

Agenţia Europeană pentru Medicamente şi Autoritatea Bancară Europeană, transferate până în noiembrie. Germania şi Franţa neagă informaţia că ar fi luat deja decizia privind noile sedii EMA şi ABE

Şefii de stat sau de guvern din 27 de state membre au aprobat procedura de decizie privind transferul agenţiilor UE situate în prezent în Marea Britanie. Acestea vor fi mutate în alte amplasamente pe teritoriul Uniunii Europene.

Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord găzduieşte în prezent Agenţia Europeană pentru Medicamente şi Autoritatea Bancară Europeană, ambele cu sediul la Londra, în Canary Wharf.

"Decizia cu privire la locurile în care cele două agenţii ar trebui să îşi aibă viitoarele sedii se va lua pe baza unui proces decizional corect şi transparent, cu o cerere de oferte organizată pe baza unor criterii obiective precise. Toate statele membre interesate au ocazia de a-şi prezenta oferta de a găzdui o agenţie sau ambele agenţii până cel târziu la 31 iulie 2017. Decizia va fi adoptată printr-un proces de vot", se arată în comunicatul transmis de la Bruxelles.

Pentru a se permite transferul fără probleme şi în timp util al celor două agenţii, obiectivul este de a se ajunge la o decizie în privinţa noilor amplasamente în toamna anului 2017. Se prevede că decizia va fi adoptată în marja Consiliului Afaceri Generale din noiembrie 2017.

Joi, surse europene citate de WirtschaftsWoche au afirmat că Germania şi Franţa ar fi luat deja decizia privind Agenţia Medicamentului. Cele două ţări neagă: "Este o absurditate. Zvonuri specifice Bruxellesului"

Luni, 19 iunie, Uniunea Europeană şi Marea Britanie au iniţiat negocierile pe tema Brexit. Separarea Marii Britanii de Uniunea Europeană este programată pentru anul 2019, potrivit unor tratate semnate de cele două părţi.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
UE ,
BREXIT ,
INSTITUŢII

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.