Ahmadinejad consideră negocierile israeliano-palestiniene "sortite eşecului"

Negocierile directe israeliano-palestiniene, reluate joi, sub egida Statelor Unite, s-au născut "moarte" şi sunt "sortite eşecului", a declarat vineri preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, într-un discurs, marcând "Ziua Qods" (Ierusalimului), de susţinere a palestinienilor.

14 afișări
Imaginea articolului Ahmadinejad consideră negocierile israeliano-palestiniene "sortite eşecului"

Ahmadinejad consideră negocierile israeliano-palestiniene "sortite eşecului" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele iranian a reafirmat, în acest discurs, că "popoarele din regiune" sunt "capabile să facă regimul sionist să dispară de pe scena" internaţională.

"Dacă liderii din regiune nu îndrăznesc să reacţioneze, atunci să lase popoarele libere" să o facă, a adăugat el.

Ahmadinejad l-a criticat, fără să-l numească, pe preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, calificându-l drept "ostatic" al Israelului, pentru că a participat joi, la Washington, la negocieri cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

"Pe cine reprezintă? Oare, ce vor să negocieze? Cine le-a dat dreptul să vândă cea mai mică fărâmă de teritoriu palestinian?", a declarat el, referinudu-se la negociatorii palestinieni.

"Poporul Palestinei şi popoarele din regiune nu le vor permite să vândă inamicului nici cea mai mică fărâmă de pământ palestinian", a subliniat acesta.

Iranul, care nu recunoaşte extistanţa statului Israel, şi a cărui dispariţie o anunţă cu regularitate, susţine mişcarea islamistă Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, şi se opune oricărui compromis cu statul evreu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici