Ahmadinejad: Iranul poate să îmbunătăţească uraniul la 80%, dar nu o va face

Iranul este capabil să îmbogăţească uraniul "la peste 80 la sută", dar nu va face acest lucru, a anunţat, joi, preşedintele Mahmoud Ahmadinejad, afirmând că ţara sa "îşi va tripla în curând producţia" de uraniu îmbogăţit la 3,5 procente.

22 afișări
Imaginea articolului Ahmadinejad: Iranul poate să îmbunătăţească uraniul la 80%, dar nu o va face

Ahmadinejad: Iranul poate să îmbunătăţească uraniul la 80%, dar nu o va face (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mahmoud Ahmadinejad a făcut aceste afirmaţii într-un discurs susţinut la Teheran în faţa a câtorva zeci de mii de iranieni adunaţi cu ocazia celei de-a 31-a aniversări a Revoluţiei Islamice.

El a afirmat totodată că Iranul a produs deja "prima încărcătură" de uraniu îmbogăţit la 20 la sută.

Iranul "este capabil să îmbogăţească uraniu la mai mult de 20 la sută şi chiar la peste 80 la sută, însă nu o va face pentru că nu are nevoie", a spus preşedintele iranian.

Mahmoud Ahmadinejad a anunţat, pe de altă parte, că Iranul îşi va "tripla în curând producţia" de uraniu îmbogăţit la 3,5 la sută.

Iranul este ameninţat cu noi sancţiuni internaţionale pentru că refuză să îşi oprească activităţile de îmbogăţire, occidentalii şi Israelul bănuind că doreşte să construiască arma nucleară sub acoperirea unui program civil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici