AIEA a aprobat o nouă misiune de monitorizare a angajamentelor asumate de Phenian - Reuters

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a autorizat, luni, detaşarea echipelor de inspectori în Coreea de Nord pentru a verifica dacă regimul de la Phenian şi-a respectat angajamentul privind suspendarea programului său nuclear, au declarat o serie de diplomaţi, citaţi de Reuters.

1 afișare

Misiunea AIEA, reluată după mai bine de patru ani de la expulzarea inspectorilor săi de către Coreea de Nord, va demara imediat ce Phenianul va primi primul transport de petrol, probabil la sfârşitul acestei săptămâni, conform acordului de dezarmare încheiat în februarie cu cinci puteri ale lumii.

Oficialii ruşi şi americani au declarat că cele şase părţi s-ar putea întruni din nou în cursul acestei săptămâni pentru a dezbate noi măsuri. Un obstacol important în calea implementării acordului a fost înlăturat în iunie, odată cu deblocarea de către Statele Unite a 25 de milioane de dolari care au revenit în conturile regimului comunist de la Phenian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici