Al-Qaida ameninţă Riyadul cu atacuri

Al-Qaida din Peninsula Arabă a ameninţat cu lansarea unor noi atacuri în Arabia Saudită după atentatul eşuat din 27 august împotriva unui prinţ saudit, într-o înregistrare postată marţi pe Internet, potrivit centrului american pentru supravegherea site-urilor islamiste (SITE).

11 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida ameninţă Riyadul cu atacuri

Al-Qaida ameninţă Riyadul cu atacuri

"Aşteptaţi-vă la mai rău!", a declarat şeful reţelei extremiste, Nasser al-Whayshi, alias Abu Bassir, într-o înregistrare în care apare Abdallah Hassan Taleh Assiri, care a comis atentatul împotriva prinţului Mohammed ben Nayef ben Abdel Aziz, responsabil de combaterea terorismului în regat.

"Eroii noştri şi-au ţesut giulgiul cu sângele vostru. Dacă puteţi să vă salvaţi pielea, faceţi-o. Pentru că, în numele lui Allah, vor escalada fortăreţele voastre şi vor ajunge la voi acolo unde vă aşteptaţi mai puţin", adaugă el.

Înregistrarea video reia o conversaţie telefonică pe care kamikaze a avut-o cu prinţul, rănit uşor în atentat, pentru pregătirea revenirii lui din Yemen în Arabia Saudită, sub pretextul că vrea să se predea.

Ministerul saudit de Interne a dat publicităţii la 1 septembrie fragmente din această conversaţie.

Al-Qaida din Peninsula Arabă, care reprezintă organizaţiile saudită şi yemenită ale reţelei extremiste de la fuziunea lor în ianuarie, a revendicat atentatul comis de Assiri, care s-a aruncat în aer în momentul în care era primit de prinţ în reşedinţa acestuia din Jeddah, în vestul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici