Albania preia de la Slovacia preşedinţia anuală a OSCE

Albania preia la 1 ianuarie de la Slovacia preşedinţia anuală a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care are ca scop menţinerea securitatăţii la nivel regional.

256 afișări
Imaginea articolului Albania preia de la Slovacia preşedinţia anuală a OSCE

Albania preia de la Slovacia preşedinţia anuală a OSCE

OSCE este cea mai mare organizaţie regională de securitate, contribuind la consolidarea păcii, democraţiei şi stabilităţii pentru mai mult de un miliard de persoane. OSCE este un for pentru dialogul politic la nivel înalt asupra unei game largi de aspecte de securitate şi un instrument regional cuprinzător pentru avertizare timpurie, prevenirea conflictelor, managementul crizelor şi reabilitarea post-conflict, vizând, în esenţă, creşterea încrederii între state, prin cooperare. Prin intermediul Instituţiilor sale specializate, al unităţilor de experţi şi reţelei de Misiuni din teren.

OSCE are competenţe în domenii variate, cu impact asupra securităţii comune: controlul armamentelor convenţionale şi măsuri de creştere a încrederii şi securităţii; combaterea ameninţărilor transnaţionale; activităţi economice şi în domeniul mediului; democratizare; promovarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, inclusiv a libertăţii mass-media, precum şi a drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale.

Este formată din 57 de ţări membre, din Europa, Caucaz, Asia Centrală şi America de Nord, acoperind spaţiul emisferei nordice "de la Vancouver la Vladivostok".

Organizaţia a fost creată în 1973 sub numele de Conferinţa pentru Securitate şi Cooperare în Europa (CSCE). Negocierile privind crearea unei grupări de securitate europene datează încă din anii 1950, însă Războiul Rece a împiedicat obţinerea unor progrese substanţiale până în noiembrie 1972 la Helsinki.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
osce,
albania,
slovacia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici