Alegeri generale în Grecia. Sondajele arată că niciun partid nu va obţine majoritatea în Parlament

Grecii merg duminică la urnele deschise în cadrul alegerilor generale. Sondajele arată că niciun partid nu va obţine majoritatea în Parlament şi, dacă nu se va forma o coaliţie de guvernare, va fi organizat un nou scrutin în luna iulie, potrivit Reuters.

244 afișări
Imaginea articolului Alegeri generale în Grecia. Sondajele arată că niciun partid nu va obţine majoritatea în Parlament

Alegeri generale în Grecia. Sondajele arată că niciun partid nu va obţine majoritatea în Parlament

Sondajele de opinie au plasat în frunte partidul conservator Noua Democraţie, aflat la guvernare. Totuşi, o modificare a sistemului electoral ar putea împiedica formaţiunea câştigătoare să obţină majoritatea absolută.

Formaţiunea Noua Democraţie, condusă de premierul Kyriakos Mitsotakis, este cotată cu peste 30% din voturi, fiind urmată de partidul de stânga Syriza, la o distanţă de 4-7 puncte. Calculele arată că un partid are nevoie de peste 45% pentru a câştiga detaşat şi a putea forma noul guvern.

Secţiile de votare s-au deschis la ora locală 07:00 şi urmează să se închidă la ora 16:00. Aproape 10 milioane de greci au drept de vot. Un sondaj la ieşirea de la urne realizat de şase agenţii de votare va fi publicat la ora 19.00.

În cazul în care niciun partid nu va obţine o victorie categorică, preşedinta Greciei, Katerina Sakellaropoulou, va acorda primelor trei formaţiuni dreptul să negocieze pentru a forma un guvern.

Dacă discuţiile eşuează, Sakellaropoulou va numi un guvern interimar şi vor fi convocate noi alegeri aproximativ o lună mai târziu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici