Alegeri Germania. Reacţia lui Olaf Scholz, după rezultatul din alegeri: "Germanii au votat în număr mare pentru ca eu să fiu cancelar"

  • Olaf Scholz se declară mulţumit de succesul SPD şi speră să devină cancelar al Germaniei
  • Scholz: "Germanii au votat în număr mare pentru ca eu să fiu cancelar"
32640 afișări
Imaginea articolului Alegeri Germania. Reacţia lui Olaf Scholz, după rezultatul din alegeri: "Germanii au votat în număr mare pentru ca eu să fiu cancelar"

Olaf Scholz este mulţumit de succesul SPD şi speră să devină cancelar al Germaniei - PUBLICAT FLUX

Olaf Scholz, candidatul Partidului Social-Democrat (SPD) la funcţia de cancelar al Germaniei, s-a declarat mulţumit, duminică seară, de rezultatul scrutinului parlamentar, apreciind că a primit un mandat clar pentru a conduce viitorul guvern.

"Germanii au votat în număr mare pentru ca eu să fiu cancelar. Sunt încântat că cetăţenii au votat în acest fel, partidul nostru este într-o poziţie mult mai bună comparativ cu situaţia dintr-o perioadă îndelungată", a afirmat Olaf Scholz, citat de BBC.

Olaf Scholz nu a exclus posibilitatea formării unei coaliţii cu Uniunea Creştin-Democrată (CDU), dar speră să conducă viitorul guvern.

Cele două formaţiuni sunt aproape la egalitate, cu 25% din voturi, dar SPD pare a avea un uşor avans, conform unor sondaje. "Aşteptăm rezultatul, iar apoi revenim la lucru", a subliniat Olaf Scholz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici