Alegeri parlamentare în Australia. Coaliţia conservatoare aflată la guvernare şi-a recunoscut înfrângerea

Prim-ministrul Scott Morrison şi-a recunoscut înfrângerea în urma alegerilor de sâmbătă, iar Partidul Laburist, aflat în opoziţie, este pregătit să pună capăt unei guvernări conservatoare de aproape un deceniu, posibil cu sprijinul independenţilor pro-mediu.

432 afișări
Imaginea articolului Alegeri parlamentare în Australia. Coaliţia conservatoare aflată la guvernare şi-a recunoscut înfrângerea

Rezultatele parţiale au arătat că coaliţia liberal-naţională a lui Morrison a fost pedepsită de alegătorii din Australia de Vest şi în special în locurile urbane bogate.

"În această seară, am vorbit cu liderul opoziţiei şi cu viitorul prim-ministru, Anthony Albanese. Şi l-am felicitat pentru victoria sa electorală din această seară", a declarat Morrison, demisionând din funcţia de lider al partidului său, scrie Reuters.

Laburiştii nu au ajuns încă la 76 din cele 151 de locuri în Camera inferioară necesare pentru a forma singuri un guvern. Rezultatele finale ar putea dura ceva timp, deoarece numărătoarea unui număr record de voturi prin corespondenţă încă nu este finalizată.

O prezenţă puternică a Verzilor şi a unui grup de aşa-numiţi "independenţi", care au făcut campanie pe baza unor politici de integritate, egalitate şi combaterea schimbărilor climatice, înseamnă că noul parlament pare să fie mult mai puţin sceptic faţă de climă decât cel care a susţinut administraţia pro-minieră a lui Morrison.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici