Alegerile de duminică ar putea prelungi incertitudinea politică din Bulgaria. Cum arată sondajele

  • Scrutinul parlamentar anticipat din Bulgaria ar putea prelungi incertitudinea politică
  • Formaţiunea antisistem Există un Astfel de Popor şi partidul GERB, condus de Boiko Borisov, nu vor obţine majoritatea
463 afișări
Imaginea articolului Alegerile de duminică ar putea prelungi incertitudinea politică din Bulgaria. Cum arată sondajele

Alegerile de duminică ar putea prelungi incertitudinea politică din Bulgaria. Cum arată sondajele

Formaţiunea antisistem Există un Astfel de Popor (ITN) şi partidul GRB, condus de fostul premier Boiko Borisov, sunt aproape la egalitate înaintea scrutinului parlamentar anticipat programat duminică în Bulgaria, ceea ce ar putea prelungi instabilitatea politică.

Partidul Există un Astfel de Popor (ITN, populist, antisistem), condus de fostul prezentator de televiziune Slavi Trifonov, este creditat cu 21,3% - 21,8% din intenţiile de vot, în creştere faţă de 17,7%, cât a obţinut în scrutinul legislativ din aprilie, conform sondajelor efectuate de institutele Alpha Research şi Gallup International.

Formaţiunea Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB, centru-dreapta, populistă) ar putea obţine 20,5-21% din voturi, în scădere faţă de scorul de 26,2%, obţinut în alegerile din aprilie, potrivit agenţiei Reuters.

GERB, formaţiune condusă de fostul premier Boiko Borisov, s-a clasat pe primul loc în scrutinul din aprilie, dar nu a reuşit formarea unei coaliţii majoritare pentru susţinerea unui guvern.

Partidul Bulgaria Democrată, o formaţiune care militează împotriva corupţiei, este creditat cu 12% din voturi, iar mişcarea Ridicaţi-vă! Jos Mafia! este la nivelul de 5,5%-6%.

Partidul Socialist (centru-stânga) ar putea obţine 16% din voturi, iar Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (MRF), creată de etnici turci, este la nivelul de 11,5%.

"În pofida îmbunătăţirii poziţiilor, partidele care contestă starea sistemului nu obţin cele 120 de voturi necesare pentru o majoritate. În acest context, găsirea formulei coaliţiei probabil va fi elementul central în viitoarea legislatură, la fel cum a fost şi după scrutinul din aprilie", conform analiştilor Institutului Alpha Research.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici