Alegerile din R.Moldova: Partidul Liberal-Democrat Moldovean obţine 34,4% din voturi - exit-poll

Partidul Liberal-Democrat Moldovean (PLDM) s-a clasat pe primul loc în urma alegerilor din R.Moldova, obţinând 34,4 la sută din voturi, conform unui exit-poll realizat de IRES pe baza rezultatelor înregistrate la ora 19.00, cu două ore înaintea închiderii urmelor, şi difuzat de Publika TV

57 afișări
Imaginea articolului Alegerile din R.Moldova: Partidul Liberal-Democrat Moldovean obţine 34,4% din voturi - exit-poll

PLDM obţine 34,4% din voturi la alegerile din R.Moldova - exit-poll (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

Pe locul al doilea s-a clasat Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), cu 26 la sută din voturi, urmat de Partidul Liberal (PL), cu 15,6 la sută, Partidul Democrat (PDM), cu 15,1 la sută din voturi.

Alianţa Moldova Noastră (AMN) a obţinut 3,1 la sută din voturi şi nu a depăşit pragul electoral.

Un al doilea exit-poll, realizat de Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing CBS-AXA şi difuzat de postul de televiziune Prime, indică faptul că PCRM s-ar fi clasat pe primul loc, cu 33,8 la sută din voturi, urmat de PLDM, cu 32,2 la sută din voturi, PD, cu 14,1 la sută şi PL, cu 10,2 la sută. Potrivit acestui exit-poll, PCRM ar obţine 37 de mandate, iar membrii Alianţei pentru Integrare Europeană ar avea, în total, 64 de mandate, depăşind limita de 61 de mandate necesară pentru alegerea preşedintelui.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici