ALEGERILE PREZIDENŢIALE DIN FRANŢA: Marine Le Pen a adus extrema-dreaptă la un nivel fără precedent

Marine Le Pen a adus extrema-dreaptă din Franţa la un nivel pe care nu l-a mai atins niciodată până în prezent, obţinând între 18,2 şi 20 la sută din voturi la primul tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit estimărilor rezultatelor publicate duminică seara, după închiderea urnelor.

557 afișări
Imaginea articolului ALEGERILE PREZIDENŢIALE DIN FRANŢA: Marine Le Pen a adus extrema-dreaptă la un nivel fără precedent

ALEGERILE PREZIDENŢIALE DIN FRANŢA: Marine Le Pen a adus extrema-dreaptă la un nivel fără precedent (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Precedentul record pentru extrema-dreaptă la un scrutin prezidenţial după 1962 datează din 2002, când Jean-Marie Le Pen, tatăl lui Marine, a obţinut spre surprinderea tuturor 16,86 la sută.

Jean-Marie Le Pen a ajuns atunci în turul al doilea al scrutinului prezidenţial cu preşedintele Jacques Chirac, eliminându-l pe socialistul Lionel Jospin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici