Aleksandar Vucic, după ce a dezvăluit acţiuni ale spionajului rus: Serbia nu va adera la NATO

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat joi în cadrul unei conferinţe de presă că ţara sa nu va adera nici la Alianţa Nord-Atlantică (NATO), nici la Organizaţia Tratatului Securităţii Colective (OTSC), informează agenţia rusă de presă TASS.

3327 afișări
Imaginea articolului Aleksandar Vucic, după ce a dezvăluit acţiuni ale spionajului rus: Serbia nu va adera la NATO

Aleksandar Vucici, după ce a dezvăluit acţiuni ale spionajului rus: Serbia nu va adera la NATO sau CSTO

„Nu ne vom schimba politica faţă de Rusia. Continuăm să avem relaţii apropiate, nu ne vom schimba politica, nu vom adera la NATO sau OTSC”, a spus Vucic. Declaraţiile preşedintelui sârb despre relaţia cu Rusia vin în contextul în care Vucic a spus, tot joi, că membri ai serviciilor ruse de informaţii au abordat mai mulţi ofiţeri ai structurilor militare sârbe, începând din anul 2017, unul dintre ei oferind bani surselor de informaţii.

„Există foarte multă presiune asupra ţării, asupra industriei de apărare. Nu ne vom schimba poziţia şi vom lupta pentru menţinerea neutralităţii militare, cu scopul de a ne apăra spaţiul aerian şi teritoriul şi pentru a ne îmbunătăţi activităţile de spionaj şi contraspionaj”, a adăugat preşedintele.

Vucic a mai spus că în următoarele două luni va prezenta „un document legal care să confirme că Serbia va continua pe drumul neutralităţii militare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

 

Taguri:
serbia,
nato,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici