Aleksandr Lukaşenko a anunţat când va fi elaborat proiectul noii Constituţii a Belarusului

  • Aleksandr Lukaşenko anunţă că elaborarea proiectului noii Constituţii a Belarusului va avea loc anul acesta.
  • Preşedintele Belarusului: "Cred că proiectul noii Constituţii va fi gata până la sfârşitul anului curent".
  • "Oamenii vor decide prin referendum dacă va fi sau nu o nouă Constituţie", a subliniat Lukaşenko.
685 afișări
Imaginea articolului Aleksandr Lukaşenko a anunţat când va fi elaborat proiectul noii Constituţii a Belarusului
Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a anunţat, duminică, intenţia de elaborare până la sfârşitul acestui an a planului reformelor constituţionale şi organizarea unui referendum pe tema proiectului, informează agenţia RIA Novosti, citată de Reuters.
 
"Cred că proiectul noii Constituţii va fi gata până la sfârşitul anului curent. Apoi, oamenii vor decide prin referendum dacă va fi sau nu o nouă Constituţie", a declarat Aleksandr Lukaşenko.
 
Data referendumului ar urma să fie stabilită de Adunarea Naţională, care se va întruni pe 11-12 februarie.
 
Aleksandr Lukaşenko a anunţat în noiembrie 2020 că se va retrage de la putere dacă va fi adoptată o nouă Constituţie.
 
În Belarus au avut loc proteste masive după scrutinul prezidenţial din august, câştigat oficial de Aleksandr Lukaşenko. Opoziţia de la Minsk acuză că scrutinul a fost marcat de fraude majore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici