Alertă cu bombă la principala catedrală ortodoxă din Moscova

Aproape 100 de persoane au fost evacuate marţi din principala catedrală ortodoxă din capitala rusă, în urma unei alerte privind amplasarea unei bombe, a doua zi după atentatele sinucigaşe de la metroul din Moscova, soldate cu 39 de morţi.

24 afișări
Imaginea articolului Alertă cu bombă la principala catedrală ortodoxă din Moscova

Alertă cu bombă la principala catedrală ortodoxă din Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O persoană neindentificată a telefonat la poliţie la ora 17.02 (16.02, ora României), pentru a anunţa că în catedrala Iisus Mântuitorul a fost amplasată o bombă", a anunţat agenţia Interfax, citând surse din cadrul poliţiei din Moscova.

"Aproape 100 de persoane au fost evacuate", a adăugat sursa citată.

Reprezentanţii Patriarhiei le-au cerut credincioşilor să nu intre în panică. "Principalul scop al teroriştilor este să destabilizeze situaţia în ţară şi să semene panică (...) Trebuie să depăşim panica şi să mergem la biserică", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului, Vladimir Vighilianski.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici